Meny Stäng

Inredningsstilar

Annons
I samarbete med Stonefactory

Nu när vi ska renovera funderar vi kring inredning. Vi gillar många olika typer av inredningsstilar: modernt, klassiskt, färgrikt, exotiskt. Egentligen kan alla stilar vara fina, om man vågar gå hela vägen och göra lite extra!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Den enda stilen jag är lite trött på är ”vitt och lantligt” (eller vad man ska kalla det). Det har bloggats så mycket om den stilen att jag blivit övermätt … Tänker du kring inredningsstil när du inreder, eller blir det bara som det blir? Vilken stil gillar du?

När vi bodde i lägenhet

När vi bodde i lägenhet valde vi att inreda i antik stil, med stuckaturer, marmoreringar, antika möbler och marmorkakel i badrummet. Ett lite udda stilval kanske, med eftersom Peter gillade att marmorera och gjuta stuckaturer och eftersom jag ärvde en massa antika möbler av min mormor, så blev det nästan ett självklart val. Att däremot flytta med sig det där ”slottet” in i husbåten, det kändes inte riktigt rätt …

Vårt badrum var pyttelitet (duschkabinen är en extra liten modell), men med hjälp av stora speglar och välvt tak såg det större ut

När vi bor i husbåt

I husbåten har vi känt oss lite förvirrade. Först tänkte vi att det skulle vara ”båtkänsla” och kanske lite ruffigt rustikt. Men faktum är att det blir mer och mer modernt istället… Nu har vi svart kakel och svarta moderna tapeter i köket. Att välja kakel är roligt tycker jag – det finns så många snygga varianter av sten idag! Allra bäst gillar jag sånt som känns lite rustikt och ”rått”.

Stonefactory.se kan man titta på ett stort utbud av kakel och klinker online. Man hittar även marksten, marmor och mosaik, och kan beställa hem direkt. Vi har inte mycket kvar att kakla nu, men kanske kommer det bli någon liten detalj med mosaik i badrummet … vi får se.

I husbåtens kök har vi ett svart kakel (på bilden är det nylagt och ser fortfarande lite dammigt ut...)
I husbåtens kök har vi ett svart kakel (på bilden är det nylagt och ser fortfarande lite dammigt ut …)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev