Meny Stäng

Så reser svenska miljonärer

Annons

Champagne och jordgubbar i första klass på väg till en öde ö på Maldiverna? Nej, förmodligen inte om du är en svensk miljonär. I sommar flyger nyrika svenskar ekonomiklass till Spanien … och stannar borta en vecka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Spanien är mest populärt

PostkodLotteriet har genomfört en undersökning bland 100 av sina miljonvinnare, för att ta reda på hur de planerar att semestra i sommar. Undersökningen visar att det är långt ifrån några extravaganta resor som är inplanerade.

Istället är det svenskfavoriten Spanien som är det mest populära resmålet bland de nya miljonärerna. 22 procent reser till Spanien och 15 procent stannar i Sverige. Andra populära semesterdestinationer är Grekland och USA.

Ekonomiklass

Majoriteten flyger ekonomiklass och bara sex procent unnar sig en förstaklass-biljett. De nyrika svenskarna bor däremot gärna på fyrstjärnigt hotell, och var femte slår på stort och bor på hotell med fem stjärnor. Bland shoppingfynden är vin och öl vanligast och därefter kläder, souvenirer, klockor och smycken. Drygt hälften stannar bara borta en vecka och en fjärdedel är borta i två veckor. Bara nio procent planerar att vara borta fyra veckor eller mer.

Hur skulle du semestra om du vann en miljon?

Med andra ord verkar det inte så mycket mer spännande att vara miljonär. Tur för oss som inte vunnit på PostkodLotteriet, med andra ord. Hur skulle du semestra om du vann en miljon eller mer?

Strand Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev