Annons

Det är vår, och det betyder att det är tid för camping och husbilsliv. Det innebär också att vi överöses med pressmeddelanden om allt som är på gång inom husbils- och campingvärlden. Så, håll till godo – här kommer ett helt nyhetsbrev!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svenska campingar har fått sina stjärnor

Alla 450 SCR-anslutna campingar i Sverige har tilldelats sina stjärnor. Nu finns det sammanlagt 11 st 5-stjärniga och 90 st 4-stjärniga campingar i Sverige.

PiteHavsbad
Stranden vid Pite Havsbad – en av de 5-stjärniga campingarna

Bästa familjecampingen utsedd

Varje år utser Barnsemester.se vinnare i Stora Barnsemesterpriset i olika kategorier. Vinnare i kategorin ”bästa campingplats för barnfamiljer” 2015 är, för andra gången, Röstånga camping i Skåne. På 2:a och 3:e plats kom Kronocamping, Böda Sand och Lysingsbadet, Västervik.

barnsemesterpriset_toppen_2015
Stora Barnsemesterpriset 2015

Rekordmånga campar i Sverige

Nya siffror visar att svenska campingar hade hela 15 miljoner gästnätter 2014 – en ökning på 1 miljon gästnätter under de senaste två åren. Bland de internationella gästerna ligger norrmännen på första plats, och den största ökningen ses bland besökare från Nederländerna.

Besökare camping
Många norrmän campar i Sverige, men holländarna ökar mest

Gone Camping visas på TV8

Reseprogrammet Gone Camping är tillbaka med säsong 3 och visas nu på TV8, med start söndagen 12 april. I  årets avsnitt besöker programledaren Martin Örnroth bland annat Småland, Åland och Åre, samt ställer husvagnen på flodbåt i Tyskland.

Gone Camping
Martin Örnroth i programmet Gone Camping

Stor satsning hos Fritidstillbehör

Fritidstillbehör Sverige utökar sitt sortiment och delar upp det i fyra avdelningar: campingtillbehör, friluft & outdoor, båttillbehör samt inredning & hem. En ny hemsida ska komma upp denna vecka.

Fritidstillbehör
Fritidstillbehor.se – snart med ny hemsida

Adria firar 50 år med jubileumshusbil

Husbils- och husvagnstillverkaren Adria fyller 50 år i år. I samband med det har de tagit fram silverbilen Matrix 50Y Silver Collection och husvagnen Adria Altea 4four, som du själv kan designa med valfri färg och valfritt mönster.

Adria silver
Adria Matrix 50Y Silver Collection

Niesmann+Bischoff har vunnit pris för design

Den tyska husbilstillverkaren Niesmann+Bischoff har vunnit designpriset ”Red Dot 2015” med sin modell Flair. Även förra året fick Niesmann-Bischoff ett hedersomnämnande i ”Red Dot 2014” för sin modell Arto.

Niesmann+Bischoff Flair
Niesmann+Bischoff Flair

Prenumerera på vårt nyhetsbrev