Meny Stäng

Husbilsliv och ny favoriträtt – heta räkor med blomkål

Annons

Just nu hänger vi i husbilen och har det bra. Vi har kört två träningspass om dagen i några dagar, så idag var det vila! Det regnar ute, så vi har ägnat oss åt städning, ännu mer reseplanering och läsning. Och så måste man ju självklart laga god mat!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Räkor och blomkål med sambal oelek

Här kommer en bild från gårdagens matlagning … Vår nya favoriträtt består av räkor och blomkål i sambal oelek och vitlök. Maträtten uppstod när vi hade för lite räkor och fick komplettera med något vi hade hemma. Det blev så gott att nu har vi alltid lika delar räkor och blomkål!

Vi finhackar en hel vitlök och fräser i olivolja. Sedan slänger vi i räkor, blomkål och tre teskedar sambal oelek. Vi serverar med ris, lite vitlöksdressing och ett gott vitt vin. Mmm! Har det blivit någon god mat hemma hos er i helgen?

Räkor med chili och vitlök
Räkor med chili och vitlök – senare kom vi på att rätten är ännu godare med blomkål också!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev