Meny Stäng

Båttur i Kroatiens skärgård – att hyra egen båt

Idag kan vi berätta om en härlig båttur i Kroatiens skärgård. Kroatiens skärgård är magiskt vacker, och hur upplever man den bäst? Med båt förstås! Fantastiskt att åka längs med Bracs kust och se höga berg, Zlatni Rat, grön natur och enstaka hus och vin- och olivodlingar. Till slut stannade vi vid en egen vik och strand.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Båttur i Kroatiens skärgård

Det finns förstås massor av båtar och båtuthyrare överallt i den kroatiska skärgården. För vissa båtar krävs licens och för andra inte. Just nu håller lågsäsongen dock på att övergå i riktig lågsäsong och vi ser varje dag hur båtarna lyfts upp på land. Vi hyrde en båt i byn Bol, som ligger på den södra sidan av ön Brac.

Runt Brac I Kroatien
Ett stopp under vår båttur i Kroatiens skärgård
Runt Brac I Kroatien
Den där tar vi gärna

Den lilla uthyrningsfirman i Bol centrum kunde bara erbjuda oss en enda båt att ”välja” på. Det var en liten långsam sak med 5 hästkrafter och Peter såg kanske liiite besviken ut, men ärligt talat gjorde det inte så mycket att vi fick puttra långsamt framåt längs kusten. Det är härligt bara att vara ute på vattnet i det här fantastiska vädret! Priset för en dags hyra inkl. bensin var (under lågsäsong) 650 kr.

Båten som vi hyrde idag
Båttur i Kroatiens skärgård – båten som vi hyrde idag

En dag på vattnet – och på en egen strand

Redan klockan nio på morgonen var det fantastiskt väder (22 grader och strålande sol) och vi puttrade iväg längs Bracs kust. Roligt att se allting från ett annat perspektiv! Ön är full av höga berg, grön natur, enstaka hus och vin- och olivodlingar.

Till slut hittade vi ”vår” strand – en liten ensam vik där vi kunde ligga hela dagen och ha det bra. Inte en människa, och nästan inte en enda båt såg vi under dagen. Det blev sol, läsning och en lunch med pastasallad med lax och en öl. En helt fantastisk dag! Brukar du hyra båt eller åka på båtturer när du är på semester?

Ön Brac sett utifrån
Ön Brac sett utifrån
Peter försöker få bättre vy till sina foton
Peter försöker få bättre vy till sina foton
Jag framför "vår" lilla strand
Jag framför ”vår” lilla strand
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev