Meny Stäng

Camping på Brac i Kroatien – hemtrevligt på Kito

Vi har hittat till en trevlig camping på Brac i Kroatien. På den här ön finns minst 10 campingar, varav de flesta ligger i byn Bol. Nu under lågsäsong är många stängda, trots att det är 20-22 grader i luften på dagarna, strålande sol och runt 20 grader i vattnet! Vi tror att det finns tre öppna campingar här i Bol just nu. Vi bor på camping Kito – vi har ingen aning om den campingen är bättre eller sämre än de andra campingarna, men det är ett mysigt litet ställe.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kito camping på Brac

Camping Kito är en relativt liten camping här i byn Bol på ön Brac. Det finns ett pyttelitet receptionshus vid vägen, ett antal platser för husbilar, husvagnar och tält under olivträden samt ett litet servicehus.

Idag upptäckte vi att man kan gå vidare bakom servicehuset (ja jag vet, vi har varit här i en vecka typ!) och där fanns en superfin trädgård och en öppen lokal under tak, där det nog brukar finnas en restaurang på sommaren. Ägarna är trevliga och tillmötesgående och det är väldigt stillsamt, i alla fall såhär i oktober.

Servicehuset är ganska charmigt - här tvättar man händerna utomhus
Servicehuset är ganska charmigt – här tvättar man händerna utomhus

Högsäsong vs lågsäsong

Det är väldigt annorlunda att bo på camping på lågsäsong och på högsäsong. På sommaren är det säkert mycket folk här på camping Kito, men nu kommer en och annan bil ibland. Just nu är det vi och ytterligare två små husbilar/vans – en från Österrike och en från Slovenien. och ändå är detta en av få öppna campingar på ön!

Som en ställplats

Det pågår olivskörd runt om oss, men om det inte vore för det skulle det ibland kännas som att vi stod ensamma i naturen. Vi måste säga att vi gillar den här typen av campingar – långt från pooler och musikalunderhållning. Vilken typ av campingar gillar du?

FREEDOM på camping Kito på Brac
FREEDOM på camping Kito, en trevlig camping på Brac
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev