Meny Stäng

Största staden Supetar på Brac i Kroatien

Supetar på Brac är den största staden på ön och du kan ta dig hit med färja från Split, som ligger centralt i Dalmatien. Supetar är en idyllisk hamnstad i Kroatiens skärgård och här hittar du restauranger, familjehotell och fina stränder. Under en semester i Supetar på Brac kan du uppleva natur och skön avkoppling vid Adriatiska havet.

Med buss från Bol till Supetar på brac

Vägarna på ön Brac slingrar i snäva serpentiner över de höga bergen och utsikten över byarna, havet och de små vikarna där nere är stundtals svindlande. Man kör inte speciellt fort här – särskilt inte med en stor turistbuss – och bussturen tog därför en dryg timme. Några foton från vägen får ni inte se, eftersom vi inte ville fotografera genom de smutsiga bussfönstren, men vi återkommer med bilder från vägen när vi hyr bil om några dagar!

Enkelt att åka lokaltrafik

Vi tog bussen från hamnen i Bol där vi bor och det var skönt att slippa köra en dag. Vägarna är dramatiska och väldigt vackra, och man vill helst att busschauffören ska stanna ibland för att insupa atmosfären. Jag fick också en fördel med bussturen och det var att jag kan ta en god öl till maten.

Supertar i Kroatien
Supertar i Kroatien

en charmig turistort

Även om Supetar är den största staden på ön Brac (med 3000 invånare) ser den mest ut som en liten by. Här kan man promenera bland charmiga små stenhus, trånga gränder och historiska byggnader. I hamnen ligger små färgglada båtar bredvid den större bilfärjan, som kontinuerligt går mellan Supetar och Split.

största staden Supertar med God mat

Nere vid hamnen ligger också flera små restauranger med trevliga uteserveringar. Vi satte oss på en liten “Konoba” (traditionell restaurang) och fick in lamm som smakade riktigt mycket … lamm! Det lovar gott inför “den bästa” lammrestaurangen på ön, som vi blivit tipsade om och hoppas kunna besöka när vi hyr bil om några dagar.

Färjan mellan Split och Supetar ligger i hamn
Färjan mellan Split och Supetar ligger i hamn
Största staden Supetar på Brac
Mysiga kvarter

Läs mer: Båttur i Kroatiens skärgård – att hyra egen båt