Meny Stäng

Supetar på Brac i Kroatien – en idyllisk turistort

Annons

Supetar på Brac är den största staden på ön och du kan ta dig hit med färja från Split, som ligger centralt i Dalmatien. Supetar är en idyllisk turistort i Kroatiens skärgård och här hittar du restauranger, familjehotell och fina stränder. Under en semester i Supetar på Brac kan du uppleva natur och skön avkoppling vid Adriatiska havet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Supetar på Brac

Supetar ligger på den norra sidan av den kroatiska ön Brac. Man kan ta sig hit med färja från Split eller, som vi gjorde, med buss från byn Bol på öns södra sida.

Färjan mellan Split och Supetar ligger i hamn
Färjan mellan Split och Supetar ligger i hamn

Med buss från Bol till Supetar på Brac

Vägarna på ön Brac slingrar i snäva serpentiner över de höga bergen och utsikten över byarna, havet och de små vikarna där nere är stundtals svindlande. Man kör inte speciellt fort här – särskilt inte med en stor turistbuss – och bussturen tog därför en dryg timme. Några foton från vägen får ni inte se, eftersom vi inte ville fotografera genom de smutsiga bussfönstren, men vi återkommer med bilder från vägen när vi hyr bil om några dagar!

Vi tog bussen från hamnen i Bol där vi bor och det var skönt att slippa köra en dag. Vägarna är dramatiska och väldigt vackra, och man vill helst att busschauffören ska stanna ibland för att insupa atmosfären. En annan fördel med att välja buss istället för bil var att vi kunde ta en öl till middagen i Supetar.

Supertar i Kroatien

En charmig turistort

Även om Supetar är den största staden på ön Brac (med 3000 invånare) ser den mest ut som en liten by. Här kan man promenera bland charmiga små stenhus, trånga gränder och historiska byggnader. I hamnen ligger små färgglada båtar bredvid den större bilfärjan, som kontinuerligt går mellan Supetar och Split.

Supertar i Kroatien

God mat i Supetar

Nere vid hamnen ligger också flera små restauranger med trevliga uteserveringar. Vi satte oss på en liten ”konoba” (traditionell restaurang) och fick in lamm som smakade riktigt mycket … lamm! Det lovar gott inför ”den bästa” lammrestaurangen på ön, Kopacina, som vi blivit tipsade om och hoppas kunna besöka när vi hyr bil om några dagar.

Största staden Supetar på Brac
Mysiga kvarter
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev