Meny Stäng

Stormen Helga – så är det att bo i husbåt

Igår blåste den in, stormen Helga. Det var förstås inte lika illa här som i västra Sverige, men nog märktes den alltid, stormen. Inte minst för oss som bor i husbåt. Så hur är det att bo i husbåt när det stormar då?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hur är det i båten när det stormar?

Det spelar stor roll från vilket håll blåsten kommer, och var i marinan husbåten ligger. Igår eftermiddag kom stormen mot de yttersta aquavillorna. Vi fick lite skydd från sidan så att det inte gungade alltför hårt. Men ändå var det tillräckligt för att vi skulle vingla omkring i husbåten hela eftermiddagen och kvällen och när vi skulle gå upp och ner för trapporna var vi tvungna att hålla i oss. 

Varje gång vi öppnade dörren slog vindarna till överraskande hårt i ansiktet och hela tiden hörde vi ljudet av flaggorna som slog och vinden som visslade. Peter surrade fast grillen och utemöblerna hårt och så gick vi in …

Leverans av kläder

Mitt i stormen ringde de från kemtvätten och ville leverera mina tvättade kläder – de som blev vattenskadade i vårt förråd. Nu? Mitt i stormen? Vattnet sköljde över bryggorna och budkillen stod förvirrat med sin skåpbil i marinan. ”Va? Bor ni i en husbåt?”

Vi kunde inte gärna be honom om leverans vid dörren, så det var bara att gå in över de blöta gungande bryggorna, hämta alla påsarna med kläder, lägga dem i en vagn och försöka hålla fast dem i blåsten när vi gick tillbaka … Idag har det varit relativt lugnt väder, men nu har det börjat blåsa igen …

Marinan idag
Marinan idag – nu börjar det blåsa upp igen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev