Meny Stäng

Rundvandring i vår husbåt

Annons

Idag är du välkommen på rundvandring i vår husbåt – i varje fall en virtuell rundvandring här på bloggen. Sååå … välkommen in!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hall och badrum

Direkt när man kliver ombord på båten kommer man in i vår pyttelilla hall. Man får inte plats många samtidigt här inte … Går man rakt fram kommer man in i köket och tar man dörren till vänster kommer man in i badrummet. Det är inte stort heller ska jag säga!

Vi har en extra kort toalettstol, ett litet handfat med badrumsskåp och en dusch med draperi – en duschkabin får inte plats. Men utsikten är fantastisk! Vi har täckt fönstret med en film så att det är svårt att se in, men när det är mörkt ute får vi komplettera insynsskyddet med att dra för duschdraperiet …

Hallen är inte stor - detta är allt liksom
Hallen är inte stor – detta är allt!
Badrummet är inte heller stort -,men utsikten över vattnet är fantastisk!
Badrummet är inte heller stort -,men utsikten över vattnet är fantastisk!

Kök

Vårt kök är inte heller speciellt stort, men vi har ett bord för fyra personer (sex personer om vi fäller ut utdragsskivan) och allt man behöver inklusive diskmaskin. Vi har förresten kommunalt vatten och avlopp – ledningarna går under och längs med bryggorna – så allting relaterat till vatten och avlopp funkar precis som i en vanlig lägenhet.

Det finns inte så många köksskåp dock, så vi fick göra oss av med nästan hälften av vår köksutrustning innan vi flyttade hit. Men det går bra det också, och här är utsikten ännu mer fantastisk för här har vi stora fönster åt båda håll, både inåt marinan och utåt Ulvsundasjön.

Köket är litet, men vi har allt vi behöver och fantastisk utsikt
Köket är litet, men vi har allt vi behöver och fantastisk utsikt

Nedre däck: sovrum, träningsrum, walk-in-closet och tvättstuga

Vi börjar väl med att ta den smala trappan ner till nedre däck? Där nere har vi faktiskt riktigt gott om plats. I det stora öppna rummet har vi vår säng, en stor yta som vi täckt med träningsmattor (vårt träningsrum) och en stor öppen walk-in-closet.

För att gå in i det gamla maskinrummet får man huka sig (i varje fall om man är längre än 160 cm). Alla maskiner för att köra båten är borta och idag har vi tvättstuga där med tvättmaskin/torktumlare samt Nibe värmepanna, varmvattenberedare, automatisk avloppspump och sånt.

En del frågar om det är kallt i båten, men det är det absolut inte! Vi har vattenburen golvvärme, element och luftvärmepump, så det är varmt och mysigt.

Vår säng längst fram i båtens för
Vår säng längst fram i båtens för – och vår träningsmatta
Vår walk-in-closet med garderober till vänster, byrå rakt fram och korgar till höger för kläder
Vår walk-in-closet med garderober till vänster, byrå rakt fram och korgar till höger för kläder
I det före detta maskinrummet finns nu värmepannor och pumpar, tvättmaskin och förvaring
I det före detta maskinrummet finns nu vår Nibe värmepanna, varmvattenberedare, automatisk avloppspump, tvättmaskin/torktumlare och förvaring

Övre däck: vardagsrum

Om vi istället går en trappa upp från köket hamnar vi i vårt vardagsrum. Detta är det rum som vi byggde om totalt när båten låg uppe på land förra sommaren. Den förra ovanvåningen var betydligt mindre, oisolerad och otät.

Nu har vi ett stort isolerat vardagsrum med stora fönster, en soffgrupp, ett arbetshörn till Peter (jag brukar sitta vid köksbordet med min dator), en öppen spis och en altandörr ut till uteplatsen.Vi har ovanligt många fönster i det här rummet (11 stycken!) eftersom vi ville ha utsikt åt alla håll.

När man kommer upp i vardagsrummet från köket
När man kommer upp i vardagsrummet från köket
Vardagsrummet sett från andra hållet
Vardagsrummet sett från andra hållet

Uteplats på däck

Sist men inte minst har vi vår uteplats på däck! Här har vi ett bord och stolar för sex personer och en grill. Till sommaren kommer det vara fantastiskt att sitta här och äta måltider utomhus. Just nu är både utemöbler och grill hårt fastsurrade för att tåla plötsliga stormar …

Vår uteplats på däck
Vår uteplats på däck

Prenumerera på vårt nyhetsbrev