Meny Stäng

Inflyttning i husbåt

Nu har vi kommit hem från Riga och idag var det till slut dags för inflyttning i husbåt! Hur det känns? Faktiskt riktigt bra! Vi är otroligt nöjda med vår 1 år runt Europa-resa och det är fantastiskt att få flytta tillbaka till en sådan här fin miljö.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår husbåt

Vår husbåt ligger i Pampas marina i Solna i Stockholm. Båten är från början en passagerarslup från 1930-talet, som är ombyggd vid ett flertal tillfällen. Vi köpte den 2013 och byggde om den rejält 2014. Största delen av tiden vi bott i båten har vi renoverat, men nu ska vi faktiskt bara bo här!

Omgivningen är fantastisk – vatten, fåglar, ett 100-tal trevliga husbåtsgrannar (i 40 husbåtar) och bara några minuter till tunnelbanan. Vi tycker knappt att man kan bo bättre, och det är verkligen lättare att komma hem från en långresa när man bor såhär!

Husbåten
Vår husbåt ”Freedom” med utsikt mot fören

Att komma hem och packa upp

Hela dagen idag har vi ägnat åt att packa upp och komma i ordning. När vi kom till husbåten var den välstädad och fin, men totalt tom på prylar. Våra ägodelar stod i kartonger i ett tillfälligt förråd i marinan, eftersom vårt vanliga förråd är vattenskadat. Vi har kört vagn efter vagn med prylar för att kunna flytta in i båten. Sedan har vi till slut kunnat fira med öl och räkor… Hjälp vad gott!

Vi har haft en hel del problem med Internet (både kontantortet från Comviq och stickan i husbåten), men vi hoppas få ordning på det snart. Vi har massor kvar att berätta om Riga (inte minst om alla fantastiska restauranger), så vi återkommer snart om det!

Till slut får vi gå in i vår husbåt...
Till slut får vi gå in i vår husbåt…

Prenumerera på vårt nyhetsbrev