Meny Stäng

Saker man gör när man bott länge i husbil

Nu har vi varit hemma i Sverige i en och en halv månad, men innan dess bodde vi länge i husbil, 12 månader faktiskt. En del vanor verkar sitta kvar i ryggmärgen … Här är några saker vi gör när vi bott länge i husbilen. Brukar du ta några vanor med dig hem från campinglivet?

Dra i spaken på toaletten

Vilken toalett jag än sätter mig på så har jag en tendens att leta efter spaken – alltså den spak som sitter på husbilstoaletten för att öppna den. Nej just det, det finns ju ingen sån spak på andra toaletter…

Bli förfärad när människor låter vattnet rinna

Då och då ser man hur människor bara låter kranvattnet stå och rinna och rinna, medan de obekymrat pratar vidare. ”Hallå! Stäng av vattnet!”, vill jag skrika då, eftersom jag är van vid att vi måste spara på våra 120 liter. Men jag biter mig i tungan …

Stuva överdrivet bra i kylskåpet

När vi kommer hem från mataffären med massor av kassar stuvar jag hysteriskt hårt redan på översta hyllan. Sedan blir den understa hyllan tom. Just det, vi har ju ett betydligt större kylskåp nu …

Spara på disken

Jag säger att vi kan använda samma glas eller mugg till det och det – för att spara disk. Men sedan kommer jag ju på att vi har diskmaskin…

Bo länge i husbil, och sedan i husbåt
Bo länge i husbil, och sedan i husbåt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev