Meny Stäng

Billigaste skidresan – hit ska du åka!

Annons

Vill du åka på skidresa, men tycker att det är alldeles för dyrt? I FOREX Banks nya Skidindex listas priserna i 26 skidorter runt om i världen – och det är stooor skillnad på priserna. Vi presenterar resmålen för dig som vill hitta den billigaste skidresan 2016. Vi är också lite nyfikna – har du provat på skidåkning i de här länderna och vad är din erfarenhet?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

FOREX Banks Skidindex

I FOREX Banks skidindex jämförs prisläget i 26 olika skidorter under vecka 9, 2016. Exempel på kostnader som jämförts är liftkort, snittpris för en hotellnatt och lunch. Som utgångspunkt används svenska Åre, med ett prisindex på 100. Allt som ligger över är dyrare och allt som ligger under är billigare …

Vart går den billigaste skidresan?
Vi har bara rest på skidsemester tillsammans en enda gång – det var till svenska Sälen

De dyraste skidorterna

Om du har lust att strö kulorna omkring dig på skidsemestern ska du åka till USA, Kanada, Schweiz, Frankrike, Österrike eller Italien. Den allra dyraste skidorten är amerikanska Aspen med ett prisindex på 215, det vill säga mer än dubbelt så dyrt som i Åre.

“Den priskänslige bör hålla sig borta från USA i vinter. Dyra liftkort och boenden kombinerat med en stark dollar är ingen förmånlig kombination för svenska skidresenärer”, säger Mattias Varén, ReseEkonom på FOREX Bank.

Den billigaste skidresan

För den som vill hålla i plånboken och samtidigt få ett intressant och spännande skidäventyr finns det andra alternativ. “Det finns en rad spännande skidorter både i Östeuropa och i Pyrenéerna som är betydligt billigare än svenska fjällen”, tipsar Mattias Varén. De billigaste skidorterna hittar du framför allt i den östra delen av Europa, i länder som Bulgarien, Tjeckien, Serbien, Polen och Slovenien.

Den allra billigaste skidresan går till Pamporovo, som ligger i Rhodopebergen i Bulgarien, med ett prisindex på 39. Här hittar du 14 liftar, en skidskola och 20 pister samt 120 soliga dagar under vinterhalvåret. Relativt billiga skidorter kan du också hitta i bland annat Spanien, Tyskland, Andorra och Finland.

Undrar varför Peter ligger ner i backen...?
Undrar varför Peter ligger ner i backen …?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev