Meny Stäng

Vågar man resa? – terror sprider skräck

Då har det hänt igen. I november smällde det i Paris. Igår var det Bryssel som råkade illa ut. Alla vet att det kommer att hända igen, men ingen vet var. Så, vågar man resa egentligen?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lunch vid Sergels torg

Terroristerna vill sprida skräck. De vill att vi ska veta att vi aldrig går säkert, att deras krig pågår överallt. Man vill inte bli rädd, men när tidningsrubrikerna avslöjar den ena bomben efter den andra är det svårt att låta bli.

Det obehagliga är förstås att någon avsiktligt vill skada och döda oskyldiga människor, och att det kan hända i stort sett var som helst. Eller kan det? Igår åkte jag till Sergels torg för att luncha med en kompis på Kulturhuset och hann tänka att de mest säkra platserna i Sverige nog är … någon annanstans.

Vågar du resa?

Men nej, jag tycker förstås inte att vi ska sluta resa! Förmodligen är risken betydligt större att dö i en bilolycka eller av en sjukdom, än i en terrorattack. Däremot tycker jag att det är fruktansvärt, för att inte säga sorgligt, att världen ser ut som den gör i vissa avseenden. Så, hur känner du? Vågar du sätta dig på ett flygplan till en huvudstad i Europa imorgon?

Drottninggatan i Stockholm igår
Drottninggatan i Stockholm igår

Prenumerera på vårt nyhetsbrev