Meny Stäng

Att jobba hemifrån (mitt i sommaren)

Annons

Just nu jobbar jag (Helena) hemifrån. Det är otroligt smidigt att ha ett jobb som jag kan göra hemifrån och ta betalt per timme. Samtidigt är det lite svårt att få loss tid när mycket annat pockar på ens uppmärksamhet …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mitt jobb just nu

Jag har gjort ett uppdrag åt Gävle högskola hemifrån, men det är (i stort sett) klart. Nu har jag fått ett annat uppdrag av Karolinska Institutet, som jag kan göra hemifrån och ta betalt per timme. Jag översätter och kulturanpassar ett amerikanskt hälsoprogram. Det är egentligen ett helt perfekt jobb just nu, när vi reser mycket och jag skulle ha svårt att befinna mig heltid på en arbetsplats.

Samtidigt är det lite svårt att jobba hemifrån ibland. Bloggen tar förstås tid och så är det alltid annat man ska göra: tvätta och diska och göra ärenden och sånt där. Och så lockar självklart solen på däck! Igår tog jag ryggsäcken och gick en promenad till ICA Maxi på Lindhagensplan, förbi Hornsbergs strand där det var fullt av solande människor.

Hornsberg
Människor njuter av solen på Hornsbergs strand på Kungsholmen

Huvudvärk … och en stor yacht

Allt är inte guld och gröna skogar alltid heller. Peter har till och från problem med ryggont och jag har ofta problem med huvudvärk och migrän. Jag skulle kunna skriva en egen blogg om eländet, men det vill jag ju inte …

Men, som sagt, huvudvärk är tråkigt att skriva om och därför ska jag istället visa den här stora yachten som har legat vid Hornsbergs strand i några veckor. När jag gick förbi igår kunde jag inte låta bli att lyssna på en konversation mellan en son (12-årsåldern) och hans far, som båda såg relativt välbeställda ut.

Sonen: – Pappa, har vi råd att hyra den där i en vecka?

Pappan: – NEJ

Yacht
Den här enorma yachten ligger vid Hornsbergs strand just nu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev