Meny Stäng

Våra resor i juli: Tjeckien och Polen

Vi har flera resor framför oss just nu och vi har faktiskt två inbokade resor i juli. Först blir det pressresa i Tjeckien under en hel vecka och därefter ska vi hälsa på vänner i Polen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ostrava och Brno i Tjeckien

Vi kommer flyga till Prag, men det är inte alls där vi kommer uppehålla oss. Istället kommer vi se andra delar av Tjeckien, vilket kommer bli väldigt intressant! Först åker vi till Ostrava i östra Tjeckien, där vi ska uppleva musikfestivalen Colours of Ostrava, med allt från pop och rock till jazz och världsmusik. På dagarna kommer vi också hinna med allt möjligt spännande, som kajakturer och gruvmuseum.

Efter några dagar i Ostrava åker vi vidare till Brno, som är den näst största staden i Tjeckien. Där kommer vi besöka allt från slott och vinregioner till skyddsrum för radioaktivt nerfall. Denna resa ska verkligen bli sååå intressant och spännande!

Resan anordnas av CzechTourism Scandinavia and Finland samt Statutory City of Ostrava. Vi kommer resa tillsammans med bloggare och journalister från Sverige och Finland. Någon läsare som varit i Ostrava eller Brno?

Prag
Vi flyger till Prag, men åker direkt därifrån till Ostrava

Polens östersjökust

När vi kommer hem från Tjeckien hinner vi inte vara hemma många dagar innan vi reser till Polen. Vi trodde inte att vi skulle ha råd med några privata resor i sommar, men detta är ju bara för billigt. Vi flyger för 450 kr per person, tur och retur från Skavsta till Gdansk. Där hämtar våra vänner Lennart och Beata upp oss och sedan bor vi hos dem i deras lägenhet.

Lennart och Beata bor i vanliga fall i Sverige, men har köpt en liten lägenhet vid havet i Polen som sommarställe. Lägenheten ligger i en mysig fiskeby som heter Mechelinki (nordväst om Gdansk) och vi reste dit tillsammans i husbilen alla fyra 2014, men då var deras lägenhet inte färdigbyggd. Det ska bli intressant att se den nu. Det ska också bli intressant att se om Peter och Lennart tar sig ut i blåsigare väder med katamaranen den här gången!

Polen
Peter och Lennart vid katamaranen (som vi transporterade ner på husbilens tak) i Polen 2014

Prenumerera på vårt nyhetsbrev