Meny Stäng

Shopping på Stora Nolia i Piteå

Nu är vi färdiga med Stora Nolia-mässan och befinner oss på väg söderut i husbilen. Detta blir alltså det sista inlägget om mässan. Blev det någon shopping på Stora Nolia för vår del?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad kan man shoppa?

Ärligt talat, man kan ju shoppa nästan allt på Stora Nolia! Det fanns många fina husbilar att titta på, men det vi saknade var husbilstillbehör. Det fanns lite bord och stolar från Fiamma, men i övrigt var det tunt på tillbehörssidan. Däremot fanns det gott om andra prylar: kläder, köksredskap, trädgårdsgrejor, friluftsutrustning … och antikviteter!

Antikt på Nolia
En uppstoppad räv kanske? I hallen med antikviteter på Stora Nolia

Stekpanna och köksverktyg

Vi spontanshoppade ingen husbil. Däremot fick en stekpanna följa med hem. Vi är experter på att förstöra stekpannor, men försäljaren hos Gastrolux Biotan menade att deras stekpanna knappt skulle gå att förstöra, så det blir intressant att se om det stämmer!

Vi kollade också på en kille som skar ut roliga potatisskruvar med ett verktyg. Tillsammans med ett smidigt skärverktyg och en liten citruspress gick kalaset på 100 kr, så vi bestämde oss för att det var värt att prova. I övrigt måste vi säga att mycket av det som såldes på mässan var ganska dyrt.

Stekpanna
Den här stekpannan fick följa med oss hem

Float underwear

Vi ska också passa på att berätta om “float underwear” som vi kollade på. Vi fick ett meddelande på bloggen från Carola som bloggar på Spaning från tornet, och som tyckte att vi skulle komma och kika i hennes monter. Det var riktigt intressant måste vi säga!

Företaget har ägnat flera år åt att utveckla “float underwear”, som är tunna och mycket lätta kläder som fungerar som en flytväst och kan bäras under kläderna. Perfekt i situationer när det kanske känns klumpigt att använda en vanlig flytväst. Carola nämnde bland annat seglare och skoteråkare, men också militären och polisen.

Float underwear
Carola visar ett tunt och lätt flytunderställ

Prenumerera på vårt nyhetsbrev