Meny Stäng

Storbloggerskan bakom ”Trendenser” på Stora Nolia

Annons

Idag gästades Stora Nolia-mässan av Frida Ramstedt som driver den populära inredningsbloggen Trendenser. Vi lyssnade på Fridas intressanta föreläsning, och fick sedan möjlighet att ställa fyra snabba frågor om resor.

Inredningsbloggen ”Trendenser”

Frida Ramstedt startade inredningsbloggen Trendenser 2005, och idag har bloggen ca 200 000 (!) unika besökare i månaden. På Instagram har Trendenser dessutom 96 000 följare.

Frida har bloggat på heltid sedan 2011 och inledde föreläsningen med att förklara hur proffsbloggare försörjer sig, eftersom hon ofta får den frågan. Hon förklarade genom att visa läsarstatistik för flera av Sveriges ledande inredningstidningar (inte så imponerande i jämförelse) och påpekade att ingen någonsin ifrågasätter hur dessa tidningar får det att gå runt. Precis som tidningarna har hon naturligtvis annonser på sin blogg.

Föreläsning på Stora Nolia

Frida höll en timmes föreläsning på mässan Stora Nolia om hur man kan tänka när man inreder när det gäller proportioner och färg bland annat. Hon menade att inredning inte enbart behöver handla om att ständigt köpa nytt enligt de senaste trenderna, utan att hitta sin egen stil och att köpa ”rätt”. Efter föreläsningen fick tre lyckliga vinnare dessutom personlig inredningsrådgivning.

Fyra snabba frågor till Frida Ramstedt

Efter föreläsningen fick vi möjlighet att ställa fyra snabba frågor till Frida Ramstedt, och naturligtvis ville vi fråga om sånt som har med resor att göra:

Vilket är ditt favoritresmål i Sverige?

Om jag inte får välja Norrland, som jag kommer ifrån, så väljer jag Österlen. Där trivs jag och som norrlänning tycker jag att det är skönt att avstånden mellan alla platser är så korta.

Vilket är ditt favoritresmål i världen?

Då säger jag Shanghai, där jag har pluggat. Det är visserligen en lite rörig stad, så man kanske inte återvänder gång på gång, men det är en stad med puls. Precis som många åker till New York tycker jag att man kan åka till Shanghai!

På vilket sätt reser du helst?

Jag reser gärna med tåg!

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Vilket är ditt drömresmål?

Lavendelfälten i Frankrike.

Trendenserblogg

Översta bilden: Helena och Frida Ramstedt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev