Meny Stäng

Norrköping och Nyköping med husbil

I helgen har vi gjort Norrköping och Nyköping med husbil. Vi körde från Stockholm i torsdags efter jobbet eftersom jag skulle föreläsa i Norrköping på fredag förmiddag. Sedan har vi hittat till en fin ställplats i Nyköping.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Föreläsning i Norrköping

I fredags föreläste jag på en konferens om Mat och måltider i Norrköping. På torsdagskvällen sökte vi upp en ställplats som vi hittat på nätet, och som skulle finnas precis utanför simhallen. Vi hittade inte en enda skylt om husbilar, men ställde oss helt enkelt på parkeringsplatsen och betalade p-avgiften. Någon som vet om vi hittade rätt eller inte?

Ställplats Norrköping
Vi stod en natt utanför simhallen i Norrköping

Parkeringen låg i alla fall centralt och bra och det gick utmärkt att promenera till Louis De Geer Konsert & Kongress där jag skulle föreläsa.

Helena utanför Louis De Geer Konsert & Kongress
Helena utanför Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping
Speglingar i vattnet utanför Louis De Geer Kongress & Konferens
Speglingar i vattnet utanför Louis De Geer Konsert & Kongress
Fina hus på promenaden mellan ställplatsen och centrum
Fina hus på promenaden mellan ställplatsen och centrum
Norrköping

Bra ställplats i Nyköping

Efter vår lilla tur till Norrköping rullade vi vidare till Nyköping. Här hittade vi en fin och bra ställplats vid Nyköpings hamn. Här finns 8 platser med el och dessutom soptömning, tömning av kassettank och möjlighet att fylla på vatten. Här får man stå två dygn helt gratis. Fantastiskt!

Uppdatering 2021: Ställplatsen finns kvar, men är numer avgiftsbelagd och betalas med parkeringsapp.

Ställplats i Nyköping
Här har vi hittat en fin ställplats i Nyköping

Vi är ganska trötta efter många intensiva dagar och jag (Helena) är dessutom förkyld, så det har varit skönt att bara ta det lugnt. Det har blivit god mat, mys och tid att komma ifatt med saker på datorerna. Hur har din helg varit?

Skaldjur i husbilen
Peter är beredd att hugga in på krabban

Se mer i Nyköping

Uppdatering 2021: Efter att vi skrev detta inlägg har vi hunnit se oss om mycket mer i Nyköping. Vi har bland annat besökt det intressanta Nyköpingshus och de fina slotten Nynäs och Öster Malma. Dessutom har vi upplevt det vackra Stendörrens naturreservat. Du kan läsa mer här:

Hamnen i Nyköping

Prenumerera på vårt nyhetsbrev