Meny Stäng

En dag som resebloggare

Ok, nu kör vi och det är Peter som skriver. Vi har gett oss fan på att skapa en ny karriär och jag lade ner mitt företag inom bygg 2015. Jag har arbetat 6 veckor i år för att dra in lite pengar men det är Helena som försörjer oss nu.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Jag läser digitalisering och social media flera timmar varje dag. Jag springer på möten, seminarier, föreläsningar och jag har kontakt med alla Tourist Boards i hela Europa. Jag jobbar nu också stenhårt med att få in reklam på bloggen och pratar och skriver med hur mycket företag som helst. Vi kanske ger upp, NOT … Ni känner oss!

En dag på jobbet

Tisdag: På  morgonen kl 8-10 hade jag ett frukostseminarium med ett eventföretag som hette Differ och det var om “Det nya ekosystemet för lojalitet”. Träffa levande människor är ju en hit när man i vanliga fall fastnar i båten med en dator, så man ler mest hela tiden.

Andra måste tro att man har vunnit högsta vinsten på keno eller nåt, haha. Jag vill ha all data från alla företag, och kanske kan jag föra över det arbetet på vår blogg, för vi måste ju leva också. Små saker plockar jag upp men det mesta kan jag redan.

Seminarium
Seminarium

Genuina på väg bort?

Jag gick vidare i Stockholm och träffade Fejo på min favoritbutik Taracci (uttalas Tarachi) på MOOD gallerian bakom NK. Läget är helt fantastiskt men att sälja kläder är ett minne blott för näthandeln tar över, så nya tider är på ingång.

Den här killen designar sina egna kläder och väljer ut sina tyger själv, så det är toppkvalitet. Han gör 16 stycken av varje plagg för att det ska vara genuint och för att du ska känna dig speciell. Vi alla ska gå i samma plagg från HM och Dressman och se likadana ut, lite Mao Zedong varning på det.

Taraccci
Fejo till vänster på Taracci (foto från ett annat tillfälle)

Resebloggare

12.30 hade jag möte med Italiens alper, nja kanske mer Alporten Val Gardena. Vi har en resa inplanerad i samarbete med Österrikes Tourist Board den 5-8 januari, och ska skriva om Alperna och Skijuvel men varför inte en resa till? Vi kom överens om att höras av och vi ska åka ner mellan februari och mars och åka skidor där också.

Att vara en resebloggare är enormt roligt men att betala sina räkningar är inte lika kul, när det bara finns en lön. Vi fortsätter att ha ont i magen av nervositet medan vi bygger för en framtid som resebloggare. Vi kommer att lyckas, frågan är bara när?

Lite bubbel till mötet
Lite bubbel till mötet gör inte ont

På hemvägen hade jag lyckan att passera NK och deras julskyltning och den är bara fantastisk varje år.

NK julskyltning
NK julskyltning 2016
NK julskyltning
Nu är det jul igen

Nu är frågan, vad du har för relation till skidåkning i alperna eller vad handlar du för kläder? Kvalitet eller kvantitet?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev