Meny Stäng

Segelsemester utan egen båt – charter eller hyra

Båtmässan Allt för sjön pågår för fullt just nu (4-12 mars), och det finns verkligen sååå mycket att titta på. Massvis av båtar förstås, men också allting annat som hör till livet på sjön. Allt från bastuflottar och fritidskläder till seglingskurser och destinationer. Idag skriver vi lite om hur man kan åka på segelsemester utan egen båt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hyra båt utomlands

Om man bara vill segla någon vecka om året – och föredrar att göra det utomlands – då kan det vara smartare att hyra båt på plats än att skaffa en egen. Konkurrensen verkar stenhård och det finns massor av företag som hyr ut båtar.

Extra populärt verkar det vara att hyra segelbåt i Kroatien, och vi förstår verkligen varför. Kroatien har en lång och helt fantastisk kust med kristallklart vatten och massor av öar. Andra ställen där man kan hyra segelbåt är till exempel Grekland, Karibien och Maldiverna. Har du hyrt segelbåt på semestern någon gång?

Hyra båt utomlands
Var skulle du vilja hyra segelbåt – Medelhavet, Karibien eller Maldiverna?

båtcharter – segelsemester utan egen båt

Att hyra segelbåt utomlands verkar både smidigt och häftigt, men det kräver förstås att man kan segla! En annan variant är att åka på båtcharter. Då bokar man in sig på en båt tillsammans med andra resenärer och en skeppare. Företaget More Sailing berättade till exempel att man (10 personer åt gången) kan åka båtcharter med den coola segelbåten More 55 i Kroatien.

Företaget PoseidonTravel berättade på Allt för sjön om lockande temaresor, som segelkryssning i Seychellerna eller vinresa med kanalbåt. Jag fick också en glassig broschyr med “Unique sailing adventures”. Fantastiska bilder, men jag vågade inte fråga om priserna, haha.

Sist men inte minst pratade vi med företaget BohusCharter, som har coola charterresor i Nordnorge, med allt från att simma med valar till “ski & sail”, där man kombinerar segling med skidåkning i annars oåtkomliga skidbackar. Har du provat båtcharter eller skulle du kunna tänka dig att göra det?

Segelsemester utan egen båt i Kroatien kanske?
Segelsemester utan egen båt i Kroatien kanske?

Mer från båtmässan på FREEDOMtravel

Vi kommer rapportera från mässan under hela veckan, och vi kommer inte ha några problem att hitta saker att skriva om, om man säger så. Mässan är verkligen enorm och vi har redan hunnit med att fota allt från coola veteranbåtar till galna höghastighetsbåtar, hypermoderna solcellsbåtar och innovativa brädor med motor på.

Så häng med under veckan! Nästa helg öppnar dessutom Vildmarksmässan i hallen bredvid, och om du vill besöka mässorna då får du två mässor till priset av en.

Allt för sjön
Peter med kameran (och mobilkameran!) i högsta hugg
Chillbean
Om vi blir trötta får vi kanske slappa i en “Chillbean” …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev