Meny Stäng

Tre event på samma dag

Ok, nu köööör vi! Veckan har varit galen och havet stormar. Nästa verkstad Iveco har fixat två fel av fyra på husbilen, och de tänker inte hjälpa mig vidare med backkamera, och att batteriet inte laddar med kabel, jajemen, livet leker, haha.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nä fan, jag ska njuta av att det är ”Happy Friday” och jag har fått flera bra tips från er läsare och jag fixar det själv. Nu över till det roligt galna och jag ska berätta om tre event på samma dag, och att vi är med i en bok. Kul va? Det är positiva dagen! Häng med!

glad

Ögonen snurrar som råttpittar i huvudet (går det?) och jag är lika galen på allt som händer och väldigt glad i mig själv. Ni ser framför er någon från ett mentalsjukhus som skrattar, ja, precis så, haha. Jag brukar säga att det är en galen värld och för att passa in så behöver man vara lite galen själv. Hur galen då?

Det roliga

Min son och hans hustru, Robin och Alexandra, kom och överraskade oss i lördags och sa att nu lägger ni ner jobbet vid datorerna! Det blev god mat, bubbel, vin, whiskey och långa diskussioner till fem på söndagsmorgonen. En tung förkylning hoppade på mig när immunförsvaret gick i botten, men det får man ta. TREOOOOOO fixar min vecka!

Måndag

Möte med en journalist och vidare till Georgiens ambassad för de ville presentera Georgiens alla underbara platser. Wow, vilket land! Det känns lite som Österrike men mer genuint. Vi kan komma när vi vill och de fixar allt, men hur ska vi ha tid?

Georgien+Sverige

Tisdag och tre event på samma dag

Pop House Stockholm

Vi börjar med ABBA museet klockan 11.30 som har en ny chef och nya kockar. Fantastiska olika snittar med chèvre, löjrom och italiensk skinka i alla möjliga ihopsättningar och champagne. Här var det Taittinger som är den stora grejen.

Sen satte vi oss ner och det kom en underbar 5 rätters avsmakningsmeny som kommer att serveras på ABBA muséet framöver 365 dagar per år. Jag har aldrig sett så många olika Taittinger och nu har jag druckit alla sorter. Jag vet inte hur många glas det stod på bordet, haha. Tapppppadeee räääkningen.

Pilgrimsmussla
Pilgrimsmussla, bläckfisk, pepparrot, kapris och mandel
Vegetariskt
Tjejen bredvid ville ha vegetariskt och det var var klass
Flankstek
Grillad flankstek, sparris, chorizosmör och krasse

Georgien

Fasen! Klockan är 14.30… Dags för nästa. Georgien har fest på Historiska muséet. Inte så långt från Djurgården nära Karlavägen. Goda viner och Georgiska specialiteter. Nytt mingel, mer vin, nya kontakter, byten av visitkort, mer vin, nya historier. Shit! Klockan är 16.00 och jag ska möööta Shelena på Dramaten i Stockholm klockan 17.00 för nästaaaa.

Silja line

Nu börjar man känna att man lever, eller? Iväg till nästa event på vackra Dramaten vid Nybrokajen. Here I come, haha. Hej Shelena, vad shnygg du är!!! Silja Line 60 år och rakt in i vimlet med ett glas bubbel direkt i handen. Japp, då kör vi igen! Nytt mingel och utsökt mat från självaste Tommy Myllymäki på plats med sitt team. Han har komponerat rätter som Silja Line ska göra på sina båtar och det var utsökt. Fint arrangerat och härliga människor på plats.

Tommy Myllymäki
Tommy hade gjort det bra

Men vad fasen, sovklockan ringer men klockan är sju? På kvällen! SJU, jag är inte sjuuu, jag är snart femtiosju… Vi drog vid åtta och raka vägen hem i säng. Nu slog det till ordentligt och jag hade säkert 40 graders feber hela natten och hackade tänder och hostade. Som man bäddar får man ligga, haha, men jag lever.

onsdag

Det tog mig fem timmar att komma tillbaka till livet. Upp klockan sex, en och en halv timmes promenad, Hem och sov två timmar. Skriva inlägg, svara på inlägg, prata med försäkringsbolag, fylla i formulär till konton för Wismar, svara på 40 mejl, svara och lägga ut nytt på Instagram och Facebook, hur mycket video som helst som ska göras, handla och städa för att en journalist ska komma på middag.

WIFI.se

Frilansjournalisten som har skrivit för  ”Allt om resor” på Expressen, Elisabet Axås, kommer på middag och hon har skrivit boken ”Mitt Kroatien”. Hon har varit i Kroatien många månader och den är ute nu. Vi är med som experter på camping i Kroatien i boken och vilken heder. Tack för förtroendet och förfrågan. Vi är så glada!

Mitt Kroatien
Elisabet Axås med oss på bryggan

Torsdag

Nya Treo och frukost. Det tar lite längre tid när man är sjuk, men det går! Var bara positiv. Treo och kaffe fungerar. Nya mejl, nya härliga kommentarer på bloggen, nya telefonsamtal från en ny verkstad som inte klarar en husbil, haha, de är patetiska!

Nytt härligt möte med Anders (ny chef) från tidningen Husvagn och camping. Härligt med positiva människor och vi tog det på Mall of Scandinavia och vi tryckte i oss sushi på löpande band, japp! De kom på band och det var buffé så ät så mycket du vill. Vi drog nog runt 20 tallrikar var, haha. Vi diskuterade samarbete mellan tidningen och FREEDOMtravel.

Sushi
Sushi på löpande band

Torsdag eftermiddag

Bara att åka runt med hyrbilar, tåg och bussar i flera timmar och komma försent till att hämta ut husbilen, för då var det stängt, är en helt egen historia. Jag är en glad jäkel och det kommer jag fortsätta att vara. Någon ska väl skratta jävulen i ansiktet!

Jag vill berätta det här för att vissa mår dåligt mentalt, eller fysiskt, eller har väldigt jobbigt med andra ting i livet. Vi är lyckligt lottade som bor här i Sverige, och när det har varit jobbigt så går vi ur det i ett ilandssamhälle. Be happy!!

Glöm inte!

Jag eller andra som läser bloggen är inte gjorda av stål, så plocka fram era bästa minnen från veckan och de kan vara hur små som helst, men vi delar det positiva. Många kramar på vår gemensamma fredag.

Missade du förra Happy Friday? Hemgjord pitepalt och bloggvänner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev