Meny Stäng

Här hittar du de bästa restipsen

Annons

Idag skulle vi egentligen ha presenterat en berättelse och en film om ön Oxsten i Mälaren (oväntat spännande!), men Peters nya Mac är hos doktorn på obestämd tid, så det får vänta … Istället skriver vi om en sak som vi tänkt länge på, nämligen det här om hur man hittar de bästa restipsen. Var letar man för att hitta ärliga, personliga och informativa reportage om olika resmål? Och hur bär man sig åt för att hitta resebloggarnas reportage?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Var hittar man de bästa restipsen?

Det finns förstås massor av olika ställen att hitta restips. På Internet kan man kika i resemagasin (som Vagabond eller Expressens Allt om Resor), reseforum (som Reseguiden.se), andra resesidor (som Tripadvisor) och diverse Facebook-grupper. Alla dessa ställen är utmärkta för att hitta restips, men vi vill ändå slå ett litet extra slag för resebloggarna!

Varför ska man läsa resebloggar då? Man kan förstås följa olika resebloggar för inspiration i största allmänhet, men man kan också hitta specifik information om just det resmål man planerar att åka till. Resebloggarna är ofta pålästa, nyfikna, älskar att fotografera och skriver personliga och engagerade reportage om sina egna upplevelser.

Resebloggare
Resebloggare snokar ofta upp de bästa restipsen

Är resebloggare ärliga?

Då och då hör man diskussioner om huruvida bloggare är sponsrade. Det gäller kanske i första hand andra typer av bloggare, men även resebloggare. Vi har god insyn i branschen och kan säga hur det är. De flesta svenska resebloggare är för det mesta inte sponsrade när de reser, utan berättar om sina egna privata resor.

Ibland händer det att resebloggare blir bjudna på en resa eller en viss aktivitet under en resa. Då märker de ut detta som “pressresa” eller “samarbete”. Detta är en tydlighet och ärlighet som sträcker sig långt förbi resereportagen i många traditionella medier (det vill säga tidningar).

Bästa restipsen
Resebloggande pågår både på plats – och när man kommit hem …

Sociala medier

Du kan naturligtvis också följa olika resebloggar i sociala medier. Vår blogg kan du följa på Facebook (@freedomtravelnews), på Instagram (@freedomtravelnews) och på Youtube.

Om du redan följer oss på Facebook men inte får våra uppdateringar kan det vara bra att veta att Facebooks algoritmer gör att våra blogginlägg inte automatiskt sprids till alla följare. Om du vill ha uppdateringar kan du dels kolla dina inställningar på vår Facebook-sida och dels se till att “gilla” några av våra senaste inlägg (det talar om för Facebook att detta är något som du vill se i ditt flöde).

Freedomtravel Facebook
Såhär ser det ut på vår Facebook-sida! Om du vill följa vår sida ser du till att det står “Följer”. Du kan också välja om du vill att våra inlägg ska visas som “Standard” eller “Visa först”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev