Meny Stäng

Motormännen ersätter inte våra husbilsfel

Annons

Hallå i vintermörkret! Det är Peter i husbilen och nu är det tummen ner som gäller. Efter väldigt många samtal med försäkringsbolaget Motormännen, specialister, besiktningsmän och verkstäder blir det ingen ersättning för den skada som hände med husbilen för ett år sedan på väg till Kristinehamn. 90 % av alla husbilar är byggda på Fiat chassi och tänk över vilket försäkringsbolag som du har. Det kan vara du nästa gång och det blir kostsamt! Häng med!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kortslutning

För över ett år sedan slutade bilen att fungera på väg till Kristinehamn och det blev bärgningsbil. Flera har följt min story men för er som inte har gjort det så finns inläggen här. Youtube: Trasig husbil på verkstaden, blogg: Bärgning av husbil.

Motormännen

Motormännen känns bra i munnen och passar bra för en husbilsförsäkring tycker jag. Allt är alltid bra så länge det inte händer någonting, eller hur? Nu hände det oss! Produkten vindrutartorkarmotor har avskrivits som grund för ersättning hos Motormännen. Med de skador som har uppstått under flera år har vindrutetorkarmotorn på fiatchassi kostat dem mycket pengar. Vad gör de då? De tar bort tjänsten och sparar pengar. Klart! Perfekt! Money saved!

Det är våra pengar

Problemet

Jag frågade varför de har gjort på det här viset? Svaret var att i tjänstetrafik finns mycket Fiat lätta lastbilar, och när anställda slarvar med att inte stänga av lysen, eller glömmer en liten lampa så laddas batteriet ur. När man sen ska hjälpstarta bilen hittar man ingen jord eftersom all metall är lackad, men det som lyser olackat är vindrutetorkarmotorn, och då sätter man jorden där.

Mellan vindrutetorkarmotorn och hela chassit sitter en gummibussning som frätes sönder varje gång man hjälpstartar bilen och till slut blir det kortslutning. Det här är en enkel förklaring men ungefär så här går det till. Det här är inget slitage som hade gått att förutse eller förebygga. En bil kan självklart gå sönder och det tar vi, men om det är av ett fel som någon annan säger uppstått via starthjälp, som vi inte har gjort, hur ska vi då förhålla oss till skadan?

Hitta jord i bil
Här sätter man tydligen jord vid starthjälp

Var kom jag in i bilden?

Jag ifrågasatte dem vad husbilsägare har med det att göra? Under 9 år har jag aldrig tagit starthjälp, och om jag skulle göra det så har jag två bodelsbatterier i husbilen och mina kablar räcker inte till vindrutetorkarmotorn. Vi husbilsägare har inte det problemet men vi hamnar i samma produkt som de har tagit bort.

Vad har jag gjort?
Vad har jag gjort för fel?

Ersättning

I min helförsäkring kunde jag få tillbaka bärgningen och tågresorna till och från Kristinehamn. Yippe! Storvinst! TACK! Kostnaden för reparationen var 16 000 kronor och då är det inte ens nya grejer för då hade det blivit dyrare.

Flera saker hände med husbilen under tiden och jag hade den på koll hos Fiat Ducato i Stockholm (2500 kronor) för att givaren i bodelen inte visade att startbatteriet inte tog laddning. Jag köpte nytt (2000 kronor) men det hjälpte inte. Det hände massor som påverkade allt när bilen lade av och dimljusen fungerar fortfarande inte, och det finns inga säkringar som är sönder. Men hur många gånger ska man lämna in bilen utan ersättning?

Mätaren visar fel
Mätaren visar fel men inte innan

Tänk om?

Jag frågade och drog lite på gränserna och om bilen hade brunnit upp … Hade ni då kunnat säga att ”det började i vindrutartorkarmotorn så vi ersätter inte husbilen”? NÄÄ, självklart inte, svarar de. Min nästa fråga var då varför de inte ersatte min spolarmotor som jag också fick betala? Vad hör ihop och vad inte? De kan inte svara på de här frågorna, för Motormännen vill helt enkelt inte betala.

Brinnande bil
Vad vet jag om de hade ersatt det här? Inte vår husbil på bilden.

Kontentan

Jag har pratat och tjafsat med så mycket folk men man är maktlös och man undrar ibland varför man har helförsäkring. Jag har en försäkring för det jag inte kan påverka själv och det som jag inte vet någonting om, men den gäller inte? Jag har Motormännen idag när bilen är avställd, men jag kommer att undersöka marknaden i vår för Motormännen ska inte få mer pengar av mig.

Motormännen, nej tack!
De kan bara få tummen ner i det här ärendet

Har du råkat ut för något bra eller dåligt med försäkringsbolag?

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev