Meny Stäng

Vinterns hetaste resmål och arktisk “Ski & Sail”

Idag blir det vintriga resenyheter här på FREEDOMtravel, på olika sätt. Vi presenterar vinterns hetaste resmål, i form av ett antal resmål som ökat i statistiken från föregående år. Vi berättar också om de nya “Ski & Sail”-resorna med Hurtigruten, som ser ut att bjuda på häftig skidåkning. Och lite annat förstås. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vinterns hetaste resmål

Hotell- och resesöksajten momondo.se har tittat på resesökningarna inför vintern. Bland de resmål som ökat mest jämfört med förra året, hittar vi tre destinationer i Vietnam, Gambia och Brasilien. Alla tre passar för den som söker sol och bad samt kultur- och naturupplevelser. Vinterns mest trendiga resmål, samt ökningen jämfört med 2016:

 1. Phu Quoc, Vietnam (+106 %)
 2. Banjul, Gambia (+63 %)
 3. Sao Paolo, Brasilien, (+42 %)
Phu Quoc, Vietnam
Phu Quoc, Vietnam

Award of Swedish Lapland 2017

För femte året i rad har The Award of Swedish Lapland delats ut, med syfte att synliggöra och premiera de som levererar utmärkande insatser som stärker destinationen konkurrens- och attraktionskraft. Här är årets pristagare:

 • Årets möjliggörare: Skellefteå airport
 • Årets innovation: ICEHOTEL 365
 • Årets brobyggare: FlyCar Tyskland
 • Spirit of Swedish Lapland: Piteå summer games
Norrsken
Norrsken, foto: Pixabay

Hurtigruten testar “Arctic Ski & Sail”

Hurtigruten startar i vår med skidresor längs norska kusten eller till Svalbard. Man bor ombord på fartyget MS Nordstjernen och får uppleva “orörd vildmark, spektakulär natur och helt fantastisk skidåkning”. Man kan resa oavsett om man är proffsåkare eller nybörjare, och gästerna delas in i grupper utifrån erfarenhet.

Hit vill SAS resenärer flyga

Under konceptet Now & Never erbjuds SAS resenärer varje torsdag att boka utvalda destinationer till ett kampanjpris.  Under helgen 1-3 december fick 11 400 resenärerna möjlighet att rösta på vilka de kommande resmålen ska vara. Här är resenärernas topp 5 destinationer:

 1. Tokyo
 2. New York
 3. Miami
 4. Malaga
 5. London
Tokyo
Tokyo är nummer ett på önskelistan

Digitala spaningar för 2018

Dagensanalys.se håller koll på digitala trender och har i veckan publicerat fem digitala spaningar för 2018. Som väntat – det blir ännu mer mobilt, ännu mer sociala medier och ännu mera video nästa år.

 1. Allt mer sker via mobilen – Mobilanvändandet stagnerar inte utan tvärtom, och allt måste anpassas för mobil.
 2. Medievanorna är under stor förändring – Traditionella medier tappar och nya kanaler (influencers, Youtube etc.) ökar.
 3. Nya digitala medier tar användarnas tid – Poddar utmanar traditionella magasin, som måste anpassa sig.
 4. Sociala medier och videoinlägg – Facebook säger att 2020 kommer videoinlägg utgöra 80 procent av allt innehåll i nätverket.
 5. Analys, data och insikter – Analys är nyckeln till framgång i en digital värld, gamla meriter duger inte.
Digitala trender

Missade du förra resenyheterna? Läs Turism i Saudiarabien, kinesiska resenärer och fotbolls-VM i Ryssland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev