Meny Stäng

Planering av årets husbilsresor

Vad kan passa bättre på en Happy Friday än planering av årets husbilsresor? Vi har två riktigt spännande husbilsresor på gång i år. I slutet av april åker vi till Irland där vi ska resa runt i två veckor med husbil. I början av juli är det sedan dags för en tre månader lång husbilsresa i Europa. Hoppas att du hänger med på bloggen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilsresa på Irland

I slutet av april flyger vi till Dublin på Irland, för en två veckors rundresa i en hyrd husbil. Detta är en resa vi gör i samarbete med Irlands Turistbyrå, och det ska verkligen bli sååå spännande. Ingen av oss har varit på Irland förut, och det är ett land vi är otroligt nyfikna på.

Planen är i första hand att se västkusten, men också den norra kusten och Belfast i Nordirland. Peter har läst på en hel del och hittat massor av sagolika bilder på ”The Wild Atlantic Way” som går längs kusten. Waow säger vi bara! 

Missa inte att följa oss på bloggen under resan – som vanligt kommer vi förstås dela med oss av våra upplevelser med ett inlägg varje morgon! Vi kommer rapportera om vägar, campingar, priser och allt annat som är värt att veta för den som vill campa eller göra roadtrip på Irland.

Irland
Vi har fått karta och guidebok av min (Helenas) mamma som var på Irland 2006

3 månaders husbilsresa i Europa

Om allt går som tänkt planerar vi en tre månader lång husbilsresa i Europa med start i början av juli. Jag (Helena) har just nu en projektanställning som avslutas den sista juni, och på det sättet kan vi få möjlighet att komma iväg. Planen är att hyra ut husbåten och att få in en del inkomster under resan, bland annat genom att skriva artiklar för olika tidningar. Planeringen pågår för fullt!

Vart ska vi åka då? Rutten är inte färdigplanerad, men vårt vardagsrum är fyllt av kartor och broschyrer. Målsättningen är att ”leta smultronställen” i områden där vi inte varit tidigare. Planen hinner säkert ändras några gånger, men just nu kikar vi på en rutt som skulle ta oss genom östra Tyskland, västra Tjeckien, Slovenien, Österrike, Kroatien, Italien, östra Frankrike, Schweiz och Belgien.

Brandenburg
Kartor och broschyrer från bland annat Brandenburg i Tyskland
Husbilsresor i Schweiz
Schweiz vill vi också upptäcka med husbil!

Happy Friday

Det finns väl ingenting som är bättre än reseplanering, så detta blir vårt bidrag till Happy Friday! Vad har varit bäst under din vecka?

Freedom husbåt
Vi avslutar med en bild på vår husbåt. Ser du Peter i fönstret? Han sitter vid datorn och jag har smygfotat utifrån …

Missade du förra Happy Friday? Läs Vitvinsprovning och resemingel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev