Meny Stäng

Vitvinsprovning och resemingel

Nu blir det paus i rapporteringen från resan med Transsibiriska järnvägen, för vi måste ju uppmärksamma att det är Happy Friday! Vi passar på att visa bilder från förra helgens vinprovning – och från veckans resemingel.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vitvinsprovning

I lördags var vi bjudna på middag till Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra. Det vi inte visste var att en vitvinsprovning väntade! Robin och Alexandra hade valt ut fem vita viner, som skulle vara vitt skilda i doft och smak, och utrustat oss med varsin provningsblankett.

Vi fick vinet serverat i fem olika glas, och för att vinernas ordning skulle vara hemlig också för värdparet satte de små klisterlappar med nummer under foten på glasen. Hur det gick? Väldigt kul och intressant, men det var Peter som vann – hann lyckades pricka in alla rätt!

Vitvinsprovning
Vitvin provning
Vitvinsprovning igen – det var fyra år sedan förra gången

Smarrig ostplatå

Vi serverades också en ostplatå med grymt goda ostar. Jag minns inte namnet på alla ostarna, men det var bland annat en smakrik mögelost, en schweizisk hårdost och en tryffelost. Tillsammans med ostarna serveras tre marmelader: fikonmarmelad, päronmarmelad och morotsmarmelad. Och lite senare blev det pasta med tryffelsalami. Mums!

Ostplatå

Fler utmaningar under kvällen

Peter “vann” ju vinprovningen, men det fanns fler utmaningar att ta sig an under kvällen. Vi körde både frågespelet MIG Explorer och frågespelet Språknörd. Eftersom det är jag (Helena) som är familjens språknörd trodde alla att det skulle bli svårt att slå mig, men det var Robin som vann! (Lärdom: Man ska aldrig vara för säker.)

Frågespel

Resemingel

I veckan var Peter också på resemingel på hotellet Downtown Camper på Brunkebergstorg. Det var nämligen dags för ett nytt event för resebranschen som heter Travel Media Day. Det blev många timmars mingel med resebranschen, och förstås möten med en del andra resebloggare. Mingel, möten och nya samarbetsmöjligheter innebär förstås … Happy Friday! Så, vad har varit bäst under din vecka?

Travel media day
Resebloggare på Travel Media Day: Helena från Oh Darling, lets be adventurers, Jeanette från Jeanette Seflin, Jennifer från Forever abroad och Angeliqa Mejstedt från Vandringsbloggen

Missade du förra veckans Happy Friday? Läs Ett hus kommer farande

Prenumerera på vårt nyhetsbrev