Meny Stäng

Ett hus kommer farande

Annons

Då var det fredag igen! Det är alltid lika spännande att bo i husbåt, så när det är dags för Happy Friday måste vi ju dela med oss av husbåtslivet. Att bo såhär gör oss alltid lika glada! Denna vecka har Peter fotat en enorm flytande villa som glidit förbi några centimeter från vår husbåt. Jag vill ju inte vara sämre, så jag har fotat det enorma bygget som pågår utanför fönstren på mitt jobb.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Varierande väder

Väder kan vara ett ganska tjatigt samtalsämne, men vädret den här veckan har verkligen inte varit tjatigt. Tvärtom! Veckan har uppbådat de flesta väder man kan komma på, om man säger så. I helgen var det strålande sol. Sedan har det regnat, snöat, blåst, töat och fryst lite om vartannat.

Pampas marina husbåt
Strålande sol i helgen!

Ett hus som far omkring

Om du bor i lägenhet eller villa är du kanske inte så van vid att husen far omkring, men här händer det då och då. En stor aquavilla, det vill säga en flytande villa som tillverkats av Aquavilla AB, kom för en tid sedan till marinan och har därefter legat obebodd vid kajkanten. De senaste dagarna har några andra husbåtar flyttats runt för att det nya huset ska få plats, och nu var det dags att bogsera villan dit den ska ligga.

Eftersom den nya aquavillan fått en plats på en av marinans yttersidor var man först tvungen att köra ut den ur marinan, och det är det Peter har fotat. Efter att man bogserade ut den har den lagts på sin rätta plats, och nu antar vi att den ska säljas. Den ser ut som många av de andra aquavillorna i marinan men är lite mindre, eftersom den saknar källarvåning.

Flytande villa
Titta! Där kommer något farande inifrån marinan
Pampas aquavilla
Den kommer närmare och närmare
Flytande villa
Marinans båt drar aquavillan efter sig
Flytande villa
Nu passerar det stora huset framför fören (och grillen) på vår båt
Aquavilla
Nu är det huset på väg ut genom inloppet
Flytande villa Pampas
Nu är den snart ute ur marinan

Fler saker som rör sig

Samtidigt som Peter är hemma i marinan och tittar på hus som far omkring sitter jag på mitt jobb på Torsplan och tittar på bygget av Norra tornen vid Torsplan i Stockholm. Dessa två skyskrapor  ska bli 120 respektive 104 meter höga, eller 35 respektive 30 våningar och innehålla 330 lägenheter tillsammans. Inga små hus alltså! Än så länge är det bara ett av tornen som börjat byggas, med det växer varje dag kan jag lova.

Din tur … vad har varit bäst under veckan?

Torsplan
Våning efter våning byggs på ett av tornen (lamporna på jobbet speglar sig)

Missade du förra Happy Friday? Läs Snöstorm från Island och Islands first Lady

Prenumerera på vårt nyhetsbrev