Meny Stäng

Hett att cykla och vandra i Portugal

Sugen på att vandra i Portugal? Eller kanske cykla? Friluftsliv är det nya heta i Portugal om man ska tro representanter för landet. I måndags kväll minglade vi på Portugals ambassad i Stockholm samtidigt som vi fick se massor av inspirerande bilder. Och vi blev faktiskt extra nyfikna på en specifik region …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mingel på Portugals ambassad

I måndags blev det mingel tillsammans med representanter för Portugals olika regioner, resebyråer som arrangerar resor till Portugal och några journalister och bloggare. Bland annat fick vi chansen att prata en bra stund med Gunilla, som driver den välskrivna och underhållande resebloggen 4000 mil. Och så bjöds vi på portugisiskt vin och en olika portugisiska godsaker, såsom charkuterier, ostar och bakverk.

Mingel på Portugals ambassad
Gunilla från bloggen 4000 mil och Peter från FREEDOMtravel
Ambassaden Portugal
Fantastisk kakelvägg inne på Portugals ambassad

Cykla eller vandra i Portugal?

Portugal marknadsför sig just nu som ett land dit man med fördel kan resa för att cykla eller vandra. Landet är sedan tidigare känt för sol och bad, surfing och golf, men har alltså mer att bjuda på.

De olika regionerna i Portugal visade bilder och berättade om vandringsleder och turer med mountainbike, men också om charmiga byar på landet, små borgar byggda på höga kullar, dramatiska klippor, vingårdar och lokalproducerad mat. Bland annat. Vi reste runt med vår husbil i Portugal 2015, och kan ju hålla med om att detta är ett fantastiskt fint land. Bilderna nedanför är från vår resa.

Portugal
Portugal klippor
Portugal strand

Vi blev nyfikna på Madeira

För egen del blev vi nyfikna på Madeira. Den här ögruppen tillhör Portugal, men ligger geografiskt närmare den afrikanska kontinenten än den europeiska. Vi fick se en mängd bilder härifrån och det ser ut att vara fantastiskt vackert.

Ön bjuder förstås på sol och bad, men också på sånt som naturupplevelser, vandring, spa och festivaler. Har du kanske varit på Madeira och har några erfarenheter att dela med dig av?

vandra i Portugal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev