Meny Stäng

Charter till Nordkorea blir stort

Annons

I sommar börjar de första charterresorna till Nordkorea, meddelar en av de stora researrangörerna i Sverige. Det kommer inte bli den typen av rundresor som arrangerats i liten skala tidigare, utan nu är det fokus på sol, bad och nöjen. Resorna riktar sig både till barnfamiljer och till vuxna utan barn.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sol och bad i Nordkorea

Nordkorea har långa kuster mot havet och researrangörerna har därför länge sneglat på landet som ett potentiellt charterresmål. Nu har man gjort en överenskommelse med landet vilket öppnar upp för charter i stor skala. På grund av landets geografiska läge är det i första hand på sommaren som man nu välkomnar charterturister, då temperaturen ligger på härliga 25-30 grader.

Spännande utflykter

Förutom sol och bad bjuder Nordkorea på många spännande utflykter, enligt pressmeddelandet. Flera bussutflykter kommer erbjudas då man körs runt till väl utvalda platser, i betryggande sällskap av nordkoreanska vakter. Bland annat utlovas imponerande statyer och snyggt koreograferade uppvisningar.

buss

Inget internet

Utländska mobiler fungerar inte i landet och man kan inte koppla upp sig på nätet. Man kan med andra ord inte hänga på Facebook eller ladda upp bilder på Instagram. Detta är dock inget som charterbolaget ser som ett problem. 

”Många svenskar är beroende av sin mobil och kommer uppleva riktig avslappning när de äntligen får släppa den en vecka”, säger en representant för bolaget i ett pressmeddelande.

mobil

UD avråder

Utrikesdepartementet avråder sedan den 7 september 2017 från icke nödvändiga resor till Nordkorea, men detta är enligt charterbolaget inget som ställer till problem för den planerade charterboomen. Charterturisterna kommer befinna sig inom avgränsade turistområden vid stränderna och kan därför känna sig helt trygga, menar de.

April, april …

beach
Bilderna i inlägget kommer från Pixabay och är inte tagna i Nordkorea

Prenumerera på vårt nyhetsbrev