Meny Stäng

Yoga på resan – och så spenderar svenskarna reskassan

Annons

Fyra av tio svenskar vill yoga på semestern, om man ska tro en ny SIFO-undersökning som genomförts på uppdrag av Apollo. Kan det stämma? I dagens resenyheter kan vi också berätta om nya kryssningsrutter, fler resor till Egypten och en ny avgångshall på Bromma flygplats. Dessutom kan vi berätta vad svenskarna lägger pengarna på under semestern, enligt en undersökning. Vad säger du om veckans resenyheter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

4 av 10 vill yoga på semestern

Hela 45 procent av svenskarna uppger att de vill ha en aktiv semester med någon form av fysisk aktivitet, visar Apollos senaste SIFO-undersökning. Yoga ligger i topp, efter vandring, som den träningsform svenskarna helst vill utöva. 66 procent av kvinnorna vill yoga på semestern jämfört med endast 15 procent av männen. Det syns också ett större intresse hos den yngre målgruppen (under 44 år).

Yoga

Nya rutter med Norwegian Cruise Line

Kryssningsbolaget Norwegian Cruise Line har lanserat nya bokningsbara turer för 11 av deras 17 fartyg. Bland annat kommer Norwegian Joy, Norwegian Bliss och Norwegian Jewel kryssa till Alaska. 

Norwegian Escape och Norwegian Dawn gör europeisk debut med med 9-dagars kryssning från Köpenhamn till bland annat St Petersburg och 7- eller 11-dagarskryssningar från Venedig till Kroatien och Grekland.

NCL

Apollo dubblar kapaciteten till Egypten

Apollo fördubblar sin kapacitet till Egypten inför vintern från Arlanda, och öppnar helt nya avgångar från Landvetter. Antalet resenärer till Egypten förväntas öka med mer än hundra procent, vilket är de största volymerna sedan 2011. De svenska resenärerna kommer i år att kunna flyga till Hurghada från Arlanda, Landvetter och Kastrup.

Egypten

Ny avgångshall på Bromma flygplats

Bromma Stockholm Airport har nu öppnat en ny avgångshall, som ska vara rymligare och ha mer effektiva gater som underlättar resandet. De gamla gaterna stängs och ska moderniseras. Senast den sista mars 2019 kommer de upprustade gaterna öppnas igen, och då kommer flygplatsen ha 13 gater.

Flyg tll Visby
Flyg till Visby från Bromma flygplats, för ett gäng år sedan

Detta lägger svenskar reskassan på

Enligt en ny SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia svarar hela 70 procent av svenskarna att mat och dryck är det de lägger störst del av reskassan på. De som lägger allra mest pengar på mat och dryck är kvinnor, yngre resenärer samt göteborgare. Detta lägger svenskar helst pengar på under resan;

  1. Mat och dryck/boende
  2. Upplevelser på plats
  3. Flygresan
  4. Shopping
  5. Fysiska aktiviteter
Mat och dryck på resan

Missade du förra resenyheterna? Läs Drömresor, träningsresor och dubbelsäng på flyget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev