Meny Stäng

Drömresor, träningsresor och dubbelsäng på flyget

Annons

I denna veckas resenyheter kan vi berätta om svenskarnas drömresor, om en ny Youtube-serie om träningsresor och om Qatar Airways nya dubbelsäng, för den som önskar flyga riktigt lyxigt från Stockholm till Doha. Dessutom berättar vi om sommarens och höstens hetaste resmål. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reste svenskarna i somras

Trots ett rekordvarmt Sommarsverige besökte svenskarna olika resmål. Enligt ett pressmeddelande från Ticket ökade Split i Kroatien med nästan 15 procent, och kan därför sägas vara sommarens vinnare. Till följande resmål reste flest svenskar under sommaren 2018, enligt Tickets bokningsstatistik:

 1. Kreta, Grekland
 2. Mallorca, Spanien
 3. Split, Kroatien
 4. Antalya, Turkiet
 5. Rhodos, Grekland
Split Kroatien

Hit reser svenskarna i höst

Enligt Resia har den fina sommaren har gjort att det i år finns fler platser kvar till olika resmål än normalt vid den här tidpunkten. Trots detta vill många svenskar fly mörkret under höstlovet. Följande resmål är mest populära bland charterresenärer på höstlovet. För resenärer som flyger reguljärt är det istället London, Miami och New York som ligger i topp.

 1. Gran Canaria
 2. Teneriffa
 3. Larnaca, Cypern
 4. Rhodos, Grekland
 5. Antalaya, Turkiet

Hit drömmer svenskarna om att resa

Enligt en Sifoundersökning som Ticket låtit göra går det att urskilja två tydliga trender när svenska resenärer listar sina drömresmål: paradisstränder eller upplevelseintensiva destinationer. Hit går svenska resenärers drömresor:

 1. Maldiverna
 2. Australien
 3. Nya Zeeland
 4. USA
 5. Japan
Bron till ingenstans

Apollo startar Tv-serie om träningsresor

Apollo och Apollo Sports lanserar en ny Youtubeserie med namnet ”Respasset” som påminner om klassikerna När & Fjärran och Packat & Klart, men med betydligt kortare avsnitt. Varje tisdag släpps ett nytt avsnitt på Youtube-kanalen Respasset. Det första avsnittet, som handlar om natursköna Madeira och aktiviteter som vandring och canyoning, finns redan att se på kanalen.

Dubbelsäng på flyget till Qatar

Från och med den 28 oktober finns Qatar Airways Business Class-säte Qsuite på Qatars rutt mellan Stockholm och Doha. Qsuite är tillgängligt i Business Class och privata sviter, och innebär bland annat branschens första dubbelsäng. Passagerare i angränsande platser kan också förvandla sitt utrymme till en privat svit, så att de kan arbeta, äta och umgås tillsammans.

Qsuite

Missade du förra resenyheterna? Läs Uppåt för husvagnar och slopade roamingavgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev