Meny Stäng

Julresor med platser kvar och bästa resmålen 2019

Många julresor till solen är bokade vid det här laget, men det finns också julresor med platser kvar. Om du föredrar snö i vinter kan vi berätta om två norska destinationer med nyheter för i år. Dessutom berättar vi, om du inte hunnit se det ännu, om vilka resmål Lonely Planet rekommenderar för 2019.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

SAS presenterer Youth Go Light

SAS presenterar SAS Youth Go Light mellan Norden och USA från den 31 oktober 2018. Detta innebär att unga resenärer, mellan 12 och 25 år, kan få ett bättre pris på SAS ungdomsbiljett om de väljer att resa endast med handbagage. Ungdomar som reser med SAS Youth Go Light kan ha med sig ett handbagage samt en liten handväska eller PC-väska ombord i kabinen.

SAS

Solresor flyger med SAS och Norwegian

För ett tag sedan rapporterade vi om att Primera Air, som flyger åt Solresor, har satts i konkurs. Nu har Solresor slutit nya avtal och kommer samarbeta med SAS och Norwegian, enligt ett pressmeddelande. Solresor flyger hela vintern med SAS och Norwegian och förväntas skicka 30 000 resenärer på semester från oktober till april, framför allt till Kanarieöarna.

Gran Canaria

75 procent av Vings julresor är bokade

Hos Ving är drygt 73 procent av julresorna redan bokade, vilket är lite mer än samma tid förra året. De resmål som har bokats mest är Kanarieöarna, men också Thailand, Egypten, Gambia och Karibien. Även om många resor redan är bokade finns det fortsatt möjlighet att komma iväg på en julresa. Det finns främst platser kvar till Gran Canaria, Teneriffa, Thailand, Kap Verde och Egypten.

Hotell Koh Samui

Nyheter och tidig snö i norska fjällen

Skiddestinationen Hafjell i Norge fyller 30 år, och detta firas bland annat med ny sexsitsig lift och ny toppstation. Den nya liften är en expresslift med värme i sätena och skydd för vinden, och går från Mosetertoppen upp till Hafjelltoppen. Här finns den nya toppunkten på 1059 meter över havet, med en 360 graders utsikt över dalen och högfjället. I Kvitfjell kan man redan åka skidor, eftersom man lagrat snö under sommaren för att kunna öppna 29 september.

Skidor
Foto: Vegard Breie

Bästa resmålen 2019

Lonely Planet har presenterat sin lista över bästa resmål 2019. Kategorin ”bästa städer” toppas av Köpenhamn, kategorin ”bästa regioner” toppas av Piemonte i Italien och kategorin ”bästa värde” toppas av Södra Nildalen i Egypten. Bästa länder att besöka 2019 enligt Lonely Planet är:

  1. Sri Lanka
  2. Tyskland
  3. Zimbabwe
  4. Panama
  5. Kirgizistan
Potsdam

Få betalt för att resa jorden runt

Tidningen The New York Times annonserar just nu ut ett drömjobb för den som älskar att resa, skriva och fotografera. Tidningen söker en journalist som kan rapportera från världens alla hörn under ett års tid. Personen som söker bör vara berest, ha bra koll på sociala medier, kunna filma och får gärna prata flera språk. Sista ansökningsdag är den 30 oktober.

Fotografering

Missade du förra resenyheterna? Läs Vinterns resmål och 2019 års resetrender

Prenumerera på vårt nyhetsbrev