Meny Stäng

Tyska överraskningar och italienska delikatesser

Annons

Black Friday, men hos oss skiner solen! Den här veckan har bjudit på tyska överraskningar och italienska delikatesser för vår del. Vi har ett samarbete på gång med Tysklands turistbyrå, som kan bli riktigt, riktigt spännande. Så det kanske är veckans bästa? Eller så är det bästa denna vecka att vi fått in så otroligt många dialektala ord. Helt fantastiskt kul att läsa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Massor av dialektala ord

För ett litet tag sedan efterlyste vi dialektala ord och uttryck här på bloggen. Vilket gensvar! Det finns i skrivande stund inte mindre än 87 kommentarer (våra egna svar inräknade) på bloggen och 38 kommentarer på Facebook. Det är vansinnigt roligt att läsa. Alltså, hur många annorlunda, roliga och svåra (!) ord finns det egentligen på svenska?

Planen är att vi ska sammanställa alla dessa dialektala ord till söndagens inlägg. Riktigt hur det ska gå till vet jag inte, men på något sätt ska vi få till det! Det ska bli väldigt, väldigt roligt … men det är minst sagt en utmaning! Kika gärna in och lägg till ännu fler dialektala ord, och missa inte att kika in här på söndag!

Svenska folkdräkter
Ett par i vackra folkdräkter, från en midsommarfest för några år sedan

Samarbete med Tysklands turistbyrå

Peter har i veckan haft ett möte med Tysklands turistbyrå. Vi har ett riktigt spännande samarbete på gång! Vi kan inte berätta vad det handlar om ännu, men vi kan avslöja att det är något helt nytt i samarbetsväg. Vi kan också avslöja att det vi har på gång inte bara involverar oss, utan det finns även chans för några av er läsare (med husbil) att involveras. Håll ögonen öppna – snart berättar vi mer!

Moseldalen
Vackra Moseldalen i Tyskland

Brunch med italiensk buffé

Kommer du kanske ihåg att vi nyligen besökte det fina italienska stället Eataly på Biblioteksgatan i Stockholm? Nu i veckan har Peter varit där på ett event igen, inbjuden av Italiens turistbyrå. Idag kan vi alltså fresta er (och oss själva!) med lite italienska läckerheter på bild! Detta måste ju vara det bästa med italiensk mat: ostar, kallskuret, mozzarella, oliver … mums!

Nu är det din tur. Vad har varit bäst under din vecka!?

Buffé italienskt
Buffé Italy

Missade du förra Happy Friday? Läs Fotoutställning och ny kontorshörna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev