Meny Stäng

Bästa matlandet och ”Destination okänd”

Annons

Vi är hemma efter en fantastisk och intensiv långhelg på Island. Vi berättar snart mer, men eftersom det är måndag idag blir det först lite resenyheter! Idag kan vi avslöja vilket land svenskarna (kanske inte helt oväntat) utsett till bästa matland och om resor till ”Destination Okänd”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Italien är bästa matlandet – enligt svenskarna

Många svenskar anser att Italien är det absolut bästa matlandet, enligt en Sifoundersökning från Ticket. Över en tredjedel av de svenska resenärerna tycker att Italiens matupplevelser lockar mer än matupplevelser i andra länder. Dessa länder rankar svenskarna högst som matdestinationer:

  1. Italien (32 %)
  2. Frankrike (8 %)
  3. Grekland (5 %)
  4. Spanien (4 %)
  5. Thailand/Sverige (3 %)
Färsk pasta med räkor och rucola, smaksatt med citron

Apollo lanserar resor till ”Destination Okänd”

Från och med den 26 februari 2019 kan modiga Apollo-kunder boka en resa och låta ödet bestämma var i världen de hamnar. Det enda man kan styra över är vilken vecka man vill resa, samt vilken nivå av hotell man önskar.

Destinationen förblir okänd fram till senast 14 dagar innan avgång. Resorna, som kallas ”Live a little” avgår från Arlanda, Landvetter och Kastrup mellan veckorna 16-22 och 37-42, och bokningen stänger 35 dagar innan avgång.

Portugal

Klart för ny ”Ski Cruise”

Den 15 februari avgick Sveriges första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise. Hundratals skidåkare hängde med på premiärturen till vintersportstaden Sundsvall för en hel dags skidåkning. Ombord på fartyget var det sedan dags för måltider, after ski, underhållning, bad och shopping. Premiären blev lyckad och därför gör man om turen nästa år, den 14 februari 2020. Biljetterna till nästa års SkiCruise släpps i september.

Ski cruise Birka

6 av 10 dagdrömmer om solresor på jobbet

En ny undersökning från eBeach.se visar att 4 av 10 svenskar dagligen dagdrömmer om sol och bad. Majoriteten (58 procent) drömmer om solresor på arbetstid, och många drömmer sig också bort när de städar, diskar eller pendlar till jobbet. Fyra procent dagdrömmer om sol och bad medan de har sex … De mest vanliga situationerna att drömma om sol och bad:

  1. På jobbet
  2. När man städar/diskar
  3. I trafiken/när man pendlar
  4. När man lyssnar på musik
  5. När man är med vänner
arbetsrum

Snart kan nordiska campingar bokas via en sajt

Den 15 mars lanseras tjänsten Hollistay.com. Tjänsten är ny på marknaden och kan liknas vid ett Booking.com, där man kan hitta och boka Nordens alla 2300 campingplatser på ett och samma ställe. Lösningen ska göra det så enkelt som möjligt att hitta och boka en campingplats. Alla campingplatser finns representerade och väljer själva om de vill lägga upp mer information, vilket är gratis.

Missade du förra resenyheterna? Läs Städhelg på Färöarna och uppsving för Tunisien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev