Meny Stäng

Weekend i Reykjavik – några höjdpunkter

Här kommer en hälsning från vår weekend i Reykjavik! Vi har varit med om massor under några få dagar, allt från bad och natur till matupplevelser och … möte med presidenten! Vi presenterar några av höjdpunkterna.

En weekend i Reykjavik

Vi spenderar en lång weekend i Reykjavik med anledning av matfestivalen ”Food and Fun”. Vi är här tillsammans med ett gäng andra svenska och finska bloggare, på pressresa med Food and Fun, och Icelandair.

Programmet har varit riktigt späckat – massor av god mat förstås, men också en hel del annat! Det är svårt att hinna blogga under resan, men här kommer några snapshots från allt vi varit med om.

Lysi
Veera från Veera Bianca och Christian från Matochresebloggen startar morgonen på Hilton Reykjavik Nordica med Lýsi (fiskleverolja). Peter ser inte ut som att han är lockad av den här isländska vanan …

Stadsvandring i Reykjavik

Även om den här resan är en pressresa, så kan man ju också hitta på saker på eget bevåg! En morgon tog vi oss ut på en egen liten stadsvandring runt Reykjavik för att se några av stadens sevärdheter. Vi kollade in diverse kända byggnader och strosade på huvudgatan Laugavegur. Vi tog oss också till sjön Tjörnin, som är full av svanar och andra fåglar.

svanar reykjavik

Vid Tjörnin såg vi ett gäng asiatiska turister som matade alla fåglarna. Vi stötte också på en man som såg väldigt tyngd ut …

Isländsk design

Islänningarna är inte bara bra på mat, utan har också länge varit framstående när det gäller sånt som musik, konst och design. Vi besökte designern Steinunn, som jobbat länge i New York och som bland annat designat Icelandairs uniformer. Vi kollade in hennes stilrena kollektion under vår weekend i Reykjavik, och här kan du se ett litet smakprov!

design reykjavik

Båttur till Viðey

Vi har också hunnit med att ta en båttur i det härliga (nåja) vädret. Turen gick till ön Viðey, som ligger strax utanför Reykjavik. Där fick vi både god mat och höra spännande historier.

båttur reykjavik

Bjudning i presidentens residens

Att vi skulle besöka presidentparet var den definitivt största överraskningen under vår weekend i Reykjavik. Denna programpunkt stod i den senaste versionen av programmet, som vi missat att läsa. Besöket hos presidentparet kom alltså som en total överraskning för oss! I samband med festivalen Food and Fun blev vi bjudna till Islands president Guðni Jóhannesson och presidentfrun Eliza Reid i presidentens residens i Bessastaðir.

Den isländska presidentens residens Bessastaðir

Det är fascinerande att det nästan inte behövs några säkerhetsvakter eller liknande kring den isländska presidentens residens. Det isländska presidentparet är för övrigt oerhört ödmjuka och avslappnade.

Vi pratade med båda en bra stund, vilket var väldigt trevligt. Våra galna miner vid samtalet med presidenten? Hmm, jag hoppas att vi inte framstod fullt så galna som det ser ut … Tack Christian från Matochresebloggen för fotona!

I samspråk med presidentfrun Eliza Reid
I samspråk med president Guðni Jóhannesson

Presidenten talade varmt och humoristiskt om festivalen Food and Fun, som nu hålls för 18:e gången i Reykjavik. Sedan blev det någon timmes mingel i det isländska presidentresidenset …

Finska resebloggare på mingel i det isländska presidentresidenset
Typiskt isländska snittar, bland annat med lax, hángikjöt (rökt fårkött) och sill

Och mycket mer under vår weekend i Reykjavik

Som du kanske förstår så har tempot under den här helgen varit högt och det finns inte en chans att hinna berätta om allt på en gång. Vi har provat flera restauranger med olika avsmakningsmenyer i samband med ”Food and Fun”,

Vi har också varit på en rundtur till klassiska sevärdheter som Geysir, Gullfoss och Þingvellir nationalpark. Och så har vi ju besökt det geotermiska spabadet Blå Lagunen! Här kan du läsa mer om saker man kan göra under en weekend i Reykjavik:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev