Meny Stäng

Städhelg på Färöarna och uppsving för Tunisien

Annons

Välkommen till veckans FREEDOMtravel News! Denna vecka rapporterar vi bland annat om att Färöarna tagit initiativ till en städhelg i vår och om att Tunisien verkar få ett uppsving som destination. Nu är vi nyfikna på att höra dina tankar om veckans resenyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Viking Line lanserar Visbykryssningar

I sommar kan Almedalsbesökarna ta Viking Cinderella från Stockholm till Visby och tillbaka. Måndagen den 4 mars släpper Viking Line biljetterna till sammanlagt tre kryssningsavgångar under politikerveckan i Almedalen. De tre kryssningarna avgår från Stockholm den 30 juni, 2 juli och 4 juli och riktar sig även till den som vill uppleva Visby med omnejd, bland annat i form av olika upplevelsepaket.

Almedalen, foto: Gotlands besöksnäring

Ökad tillgänglighet i nya X2000-tåg

Att underlätta ombord för personer med funktionsnedsättning är ett av de prioriterade områdena i SJ:s arbete med de nya X2000-tågen. Bland annat finns nya rullstolsplatser, en ny rymligare tillgänglig toalett samt platsnumrering i taktil skrift och punktskrift. De nya lösningarna har testats av bland annat DHR (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet).

Ny realtidskarta över SJ-tåg

”Var är mitt tåg?” är en ny funktion som visar geografisk position och aktuell hastighet i realtid för samtliga SJ-tåg som är på resa. Redan idag är det möjligt att i SJ-appen och på sj.se se vissa tågs geografiska position, men nu kan man få mer exakt informationsangivelse. Funktionen omfattar även upphandlad trafik som Tåg i Bergslagen och Västtågen och kan testas på appen ”SJ Labs” som är en beta-version.

Färöarna stänger en helg – bara städvilliga välkomnas

Under helgen 26-27 april kommer alla större besöksmål på Färöarna stänga ner för vanliga turister, men hålla öppet för dem som vill hjälpa till med underhåll. I gengäld mot att man hjälper till erbjuds man övernattning och mat under tre dagar, inklusive en festmåltid. Visit Faroe Islands skriver att Färöarna är en av de mest oförstörda platserna på jorden, och att man vill behålla detta.

Ny direktlinje från Malmö till Mallorca

Flygbolaget BRA lanserar en ny direktlinje från Malmö till Mallorca i sommar, mellan 15 juni och 3 augusti. Det blir avgångar i båda riktningarna på lördagar med en flygtid på 3 timmar och 15 minuter. 

Mallorca
Mallorca, foto: Pixabay

Ökat intresse för Tunisien

Resorna till Tunisien minskade efter oroligheterna i samband med den arabiska våren 2011. Nu rapporterar resebyrån Detur ett uppsving i intresset. Prognosen för 2019 ligger på 6375 resenärer, vilket kan jämföras med 1176 resenärer 2015. Populära orter är Sousse, Monastir och Hammamet.

Hotellområde i Sousse, foto: Pixabay

Missade du förra resenyheterna? Läs Testfamiljer, Kosovo och Grand Travel Award

Prenumerera på vårt nyhetsbrev