Meny Stäng

Med husbil i Wismar – 7 husbilar i norra Tyskland

Annons

Med husbil i Wismar! Resan och tävlingen ”Strandkorgsutmaningen” fortsätter och igår var det dags att besöka hansastaden Wismar i Tyskland – samt för utmaning nummer två. Alla sju husbilar som deltar i resan tävlar varje dag mot varandra, i helt olika tävlingsgrenar. Såhär gick det i den andra deltävlingen!

Med husbil i Wismar – Morgon på Ostsee camping

På den andra utmaningens dag i #strandkorgsutmaningen2019 vaknade vi upp till sol på Ostsee camping i Zierow utanför Wismar. Vi startade lugnt och rullade sedan in mot Wismar, genom samåkning i ungefär hälften av husbilarna.

Med husbil i Wismar, på Ostsee camping
Linda och Pär (Team Fritz) samt Göran och Anette (Team Kors och Tvärs)

Hansastaden Wismar

Den tyska hansastaden Wismar ligger vid Östersjöns kust, i förbundslandet Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Mellan år 1648 och år 1903 tillhörde staden Sverige, och det finns idag många spår av svensk historia i den här fina lilla staden. Bland annat arrangeras varje år i augusti en livlig ”Schwedenfest”.

Med husbil i Wismar
Peter samt Maria, papegojan Curre och Lars (Team Parrot) i Wismar

Guidad tur i Wismar

Vi gick på guidad tur i Wismar med en engagerad guide, som berättade om stadens historia. Det var bland annat fascinerande att se fotona från det oerhört slitna Wismar år 1990, efter tiden i Östtyskland, och jämföra med dagens vackra stad.

Guide Wismar

Det kryllar av pampiga kyrkor i Wismar och vi besökte en av dem, St Georges kyrka. Här kan man bland annat ta hissen upp till en utsiktspunkt, där man har fantastiskt utsikt över staden, i flera väderstreck. Kyrkan som syns på avstånd, och sedan på ett närmare foto, är St Nicholas kyrka.

Wismar kyrka

Lunch i Wismar

I hamnen i Wismar ligger små stånd som säljer ”fischbrötchen”, det vill säga mackor fyllda med olika sorters fisk. Vi åt varsin macka på restaurang Seeperle, som både har ett stånd vid hamnen (bilden) och en restaurang några hundra meter bort. Vi valde restaurangen för att sitta ner och ta en öl till mackan.

papegoja

Båttur i Wismar

På eftermiddagen gav vi oss av på båttur runt Wismar med ”Adler Schiffe”. Guidningen ombord var enbart på tyska, vilket var lite trist, med vi hade ju gott sällskap och roade oss bra ändå. Vi njöt av solen (som faktiskt tittade fram!) och några i gänget beställde in ”Berliner wasser” – öl blandat med frukjuice. Samtidigt började vi alla mentalt ladda för den andra utmaningen!

Med husbil i Wismar - Wismar hamn
Med husbil i Wismar - husbilsgänget dricker Berliner weisse
Janne och Gunilla (Team Dreamteam), Pär och Linda (Team Fritz) samt Petra och Christer (Team Aviano)

Utmaning 2: Kubb

Till slut var det dags för utmaning nummer 2: kubb. Klaus från föreningen AHOI Kubb mötte oss och arrangerade utmaningen. Klaus visade sig vara en tävlingsspelare i kubb och hade bland annat varit med i mästerskapen på Gotland flera år i rad. Vi deltagare var väl lite mer ringrostiga, men vi satsade alla hårt. Efter ett gäng omgångar och noggrann resultatberäkning hade Klaus ett resultat åt oss.

Vinnare i utmaning 2

Här är vinnarna i utmaning nummer 2 på Strandkorgsutmaningen! Vi säger stort GRATTIS till:

  1. Team Parrot med Lars och Maria (3 poäng)
  2. Team Aviano med Christer och Petra (2 poäng)
  3. Team Fight for Freedom med Helena och Peter (1 poäng)

Total poängställning – just nu

Vid varje utmaning får det vinnande laget 3 poäng, nästkommande lag 2 poäng och laget efter det 1 poäng. Poängen räknas ihop, så att vi till slut efter alla utmaningar, får en slutgiltig vinnare. Såhär ser poängställningen ut just nu:

  1. Team Parrot med Lars och Maria (5 poäng)
  2. Team Aviano med Christer och Petra (3 poäng)
  3. Team Ixeo med Lars och Britt-Marie (3 poäng)
Med husbil i Wismar - hela husbilsgänget
Hela gänget efter kubbturneringen

Middag på Alter Schwede

Dagen avslutades med middag på restaurangen Alter Schwede, som ligger i ett riktigt coolt gammalt hus. Här sitter man och äter i en mysig miljö, och med den svenska kungen och drottningen på foton på väggarna. Vad vi åt? Schnitzel med pommes eller spätta med potatisgratäng. Gott och trevligt!

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Med husbil i Wismar - på Alter Schwede
Med husbil i Wismar, hela husbilsgänget äter middag på Alter Schwede

Med husbil i Wismar – ställplats och camping

För den som vill så finns en ställplats för husbilar i Wismar, Wohnmobilpark Westhafen, på Schiffbauerdamm 12, Wismar. På den här resan passade det oss bättre att ta in på camping, och vi stod därför på Ostsee camping, som ligger vid stranden, ungefär 20 minuter med bil från centrala Wismar.

Med husbil i Wismar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev