Meny Stäng

Båttur, radio och nationaldag

Annons

Vilken vecka! Under förra helgen kom vi hem från den spännande, intensiva och roliga “Strandkorgsutmaningen”. Sedan har det blivit båttur med Kroatiens turistbyrå, intervju i Radio Stockholm och firande av nationaldagen här hemma i husbåten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Strandkorgsutmaningen är avslutad

Husbilsresan i Tyskland, den så kallade “Strandkorgsutmaningen”, var en häftig upplevelse på flera sätt. Vi fick uppleva flera nya intressanta platser i Tyskland, och dessutom reste vi med ett sååå skönt gäng. Det blev lite tomt att komma hem, och det känns även lite tyst efter att vi inte längre hör papegojan Curres prat haha. Vinkar till er alla!

strandkorgsutmaningen

Båttur med Kroatiens turistbyrå

Vi var i veckan medbjudna av Kroatiens turistbyrå på en båttur i Stockholm. Jag (Helena) kunde inte följa med, eftersom jag ju också måste visa mig på jobbet emellanåt. Peter tuffade runt med ambassadfolk, åt snittar och hade säkert väldigt trevligt.

Båttur med Kroatiens turistbyrå
mingel på båttur

Radio Stockholm

I onsdags morse kom Radio Stockholm på besök och intervjuade oss – i direktsändning – om att bo i husbåt. Det var en väldigt kort intervju i arla morgonstund, men om du är nyfiken kan du lyssna på den på Sveriges Radio.

radio stockholm
Printscreen från Radio Stockholm, foto Lasse Persson/Sveriges Radio

Sveriges nationaldag 2019

Sist men inte minst kan vi konstatera att det var Sveriges nationaldag igår. Vi “firade” genom att sitta hemma i husbåten här i Pampas marina och jobba med fönstren vidöppna, och genom att då och då hänga på däck. Såhär i sommarvärmen hörs hela tiden båtar som tuffar in och ut, skratt och ibland skrik när någon kastar sig från en husbåt rakt ner i vattnet. En härlig tid!

Pampas marina

Bäst under veckan

Bäst under veckan är väl trots allt det här härliga sommarvädret som kommit på besök! Vad har varit bäst under din vecka?

Vi avslutar med en bild på hägern, som efter några månaders bortovaro kommit tillbaka till marinan. Han (hon?) flög iväg precis när jag skulle fotografera …

häger

Missade du förra Happy Friday? Läs Mot Strandkorgsutmaningen – och jakten på en husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev