Meny Stäng

Sommardagar, lagad avloppspump och Kroatienresa

Happy Friday! Vilka underbara sommardagar vi haft! Vi gläds också åt att vi äntligen har en avloppspump, efter ett antal dagar utan att varken kunna duscha eller diska. Men allra mest gläds vi förstås åt att vi idag reser till Kroatien!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vilka sommardagar!

Jo, vi vet, det ösregnade igår. Men innan dess var ju vädret fantastiskt! Man har kunnat hänga på däck i bikini här i Pampas marina, och det ska man ju vara glad och tacksam över.

pampas marina

Söta andungar

Just nu är chansen stor att se söta andungar. De här tre simmade precis förbi vår husbåt. Andpapporna är inte fullt lika söta när de ska göra andungar, ibland undrar man om de stackars honorna ska drunka på kuppen. Men ungarna kan man i alla fall glädjas över!

andungar

Lagad avloppspum … till slut

Vår avloppspump har långsamt blivit sämre och sämre, och i fredags kom en reparatör på besök. Han rensade pumpen på fett (huh …) och sedan funkade den utmärkt … i ett halvt dygn. Lördag morgon dog den totalt.

I helgen som gick hade vi alltså ingen avloppspump, vilket gör livet lite allmänt krångligt. Man kan inte gå på toaletten, inte duscha, inte diska, inte borsta tänderna som vanligt och inte hälla ut pasta- eller äggvattnet. Som exempel. I måndags kom reparatören och lagade pumpen på riktigt. Happy Monday!

Papperstallrikar och plastbestick i helgen … eftersom vi inte kunde diska

På väg mot Kroatien

Vi är just nu på väg mot Kroatien, eller Zadar närmare bestämt. Detta ser vi fram emot och det ser dessutom ut att vara fantastiskt väder på plats. Vi kanske inte hinner blogga om resan imorgon (har förberett ett annat inlägg) – men därefter kommer rapporter. Självklart kan du också följa resan på @freedomtravelnews på Instagram.

Uppdatering: Nej, vi är inte på väg ännu … Väl på Arlanda insåg vi att vi gett oss av en dag för tidigt, haha. Det är lite mycket att tänka på i våra liv just nu … men snart så!

Vad har varit bäst under din vecka?

Det händer ju alltid en massa elände, så det gäller att fokusera på det positiva så mycker man kan, eller hur!? Vad har varit mest positivt under din vecka (stort som smått)?

Missade du förra Happy Friday? Läs Båttur, radio och nationaldag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev