Meny Stäng

Mot Strandkorgs-utmaningen – och jakten på en husbil

Annons

Idag startar ”Strandkorgsutmaningen”, så självklart är detta en Happy Friday och det bästa under vår vecka! För dig som inte hängt med så är detta en resa för 7 husbilar genom norra Tyskland – då vi ska upptäcka guldkorn och varje dag tävla mot varandra.

#Strandkorgsutmaningen2019

Sju husbilsteam, en vecka i Tyskland och utmaningar varje dag, låter det galet? Ja lite kanske, men också väldigt kul! Du kan läsa mer om tävlingen och om de sju teamen (med videopresentationer!) på StenaLines reseblogg.

Stena Line reseblogg

Vi reser inte med husbilen FREEDOM denna gång

Vi har börjat resan söderut, men denna gång reser vi inte med husbilen FREEDOM. Vi har fått erbjudande om att testa en annan husbil, och eftersom det är ett husbilsmärke vi gillar blev vi sugna på att prova.

Om sanningen ska fram skulle FREEDOM också behöva lite kärlek, och vi har varken haft tid eller ekonomi till det. Lite sorgligt att lämna vår älskade husbil hemma förstås, men detta ska också bli ett äventyr! Igår packade vi ur vinterdäcken ur lillbilen och la dem i husbilen (nej, vi har inget förråd efter att vårt förråd sjönk) och packade över täcken och kuddar från husbilen till lillbilen …

Packa ur lillbilen
Packa ur vinterdäck ur lillbilen till husbilen
Husbilen Freedom
Packa ur täcken och kuddar från husbilen till lillbilen …

Paus vid Brahehus

På vägen söderut tog vi det lugnt och gjorde en paus vid fina Braehus utanför Gränna. Här blev det en glass och några foton i det härliga vädret. Ensamma var vi dock inte – vi fick samsas vid ruinerna med en busslast asiatiska turister.

Brahehus
Utsikt från Brahehus över Vättern
Brahehus
Asiastiska turister i den svenska naturen

Hur gick det med husbilen vi skulle låna?

Tanken var att vi skulle hämta upp lånehusbilen i Jönköping, men redan på förhand var det lite oklart när den skulle komma från Tyskland – om det skulle bli på torsdagseftermiddagen eller först på fredag morgon. Det blev fredag morgon. Vi visste ju att detta kunde hända, så det blev en natt på First Hotel i Jönköping.

Missa nu inte att följa #strandkorgsutmaningen2019 och här på bloggen! Vad har varit bäst under din vecka?

En öl och lite jobb vid datorn på First Hotel
Vi valde ett budgetrum – och det funkar ju!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hälsningar från Kristianstad i Skåne

Prenumerera på vårt nyhetsbrev