Meny Stäng

7 husbilar på väg till Tyskland

Annons

När detta inlägg publiceras är vi på väg in mot Kiel i Tyskland med StenaLines färja Germanica. Alla sju husbilar, inklusive den husbil vi testar, är ombord och vi har fått tid att umgås och lära känna varandra. Nu ser vi fram emot äventyret i Tyskland!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi testar en Swift husbil

Som vi berättat tidigare så har vi denna gång inte med vår egen husbil. Istället testar vi en husbil från företaget Swift: Swift Toscane 794eb. Vi har blivit väldigt förtjusta i Swifts husbilar när vi sett dem på mässor, och vi skrev bland annat om husbilar i familjen Toscane när vi besökte Elmia Husvagn Husbil 2016. Nu ska det bli riktigt spännande att få prova en på riktigt. Vi återkommer självklart med rapport längre fram!

Swift husbil
Swift Toscane 794eb
Swift Toscane
Paus på en rastplats på vägen

Färjan Göteborg – Kiel

Vid färjeläget i Göteborg träffade vi de andra deltagarna, och sedan rullade vi ombord på färjan Stena Germanica. Vi har åkt den här rutten förut och skrev bland annat en gång om färjeresan i andra riktningen, från Kiel till Göteborg. En trevlig färja mellan Sverige och Tyskland!

För oss och resten av gänget i Strandkorgsutmaningen blev det middag i bufférestaurangen och tillfälle att lära känna varandra. Vi kände några av paren innan, men flera har vi aldrig träffat innan. Så väldigt kul!

Det finns wifi ombord på StenaLines färjor men eftersom vi laddar upp tunga bilder, och eftersom vi ville ha tid att umgås med resten av gänget, tog vi det säkra före det osäkra och skrev detta blogginlägg innan vi kom ut på internationellt vatten.

Strandkorgsutmaningen
Ett snabbt hej i färjekön – sedan skulle vi rulla vidare!

Nu väntar äventyret i Tyskland!

Nu startar vi resan i Tyskland! Vi kommer förflytta oss längs med kusten, och en liten bit in i landet, genom förbundsländerna Schleswig-Holstein och Mecklenburg-Vorpommern. Snart startar också tävlingarna mellan husbilsteamen. Vi kommer uppdatera varje dag och du kan också läsa mer om resan här:

Husbilen vi testar, Swift Toscane 794eb
Husbilen vi testar, Swift Toscane 794eb, innan påfart på färjan
Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev