Meny Stäng

Följ oss i Tyskland på Strandkorgs-utmaningen

Nu är det snart dags för Strandkorgsutmaningen! Detta ska bli spännande, och vi hoppas att även du som följer på distans kommer tycka att detta blir kul. Du kommer kunna följa resan på flera sätt, och dessutom kommer vi förstås att tipsa om intressanta och roliga saker att se och göra längs den tyska Östersjökusten där vi reser.

Många resor nu

Vi har precis kommit hem från en resa till den vackra Karlovy Vary-regionen i Tjeckien, och innan dess spenderade vi flera dagar i härliga Skåne. Vi har inte hunnit berätta om allt ännu, så det kommer mera – både om Tjeckien och om Skåne. Men först måste vi ju berätta vad vi har på gång nu!

Husbåt
Hemma vid husbåten – mellan alla resor

Strandkorgsutmaningen

Nu är det dags för ”Strandkorgsutmaningen”! Vi blir sju husbilar som reser från Göteborg till Kiel, och därefter upplever vägen längs den tyska Östersjökusten, innan vi åker tillbaka från Sassnitz till Trelleborg. Resan är ett samarbete med Tyska turistbyrån, den tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommerns turistråd TMV och Stena Line, som på det här sättet vill visa upp en fin rutt som passar att resa med husbil.

Resa Tyskland

Tips på saker att se och göra längs rutten

Tyska turistbyrån har gjort sitt bästa för att plocka fram trevliga och roliga saker att se och göra längs vägen, och vi som reser är en liten ”testpanel”. Vi kommer kolla in städer, sevärdheter och campingar och berätta – både här på bloggen och på andra ställen (se längre ner).

Vi kommer bland annat besöka Rügen, foto: Pixabay

”Utmaningar” längs vägen!

Utöver att vi testar och tipsar så kommer det bli ”utmaningar” längs vägen, där vi husbilsekipage kommer ”tävla” mot varandra. Det är Tyska turistbyrån som står för utmaningarna och vi har ingen aning om vad som kommer hända … Vi kommer föra en liten poängställning under hela resan och ett av ekipagen kommer bli vinnare. Här är de sju lagen:

  1. Team Fight for Freedom – Helena och Peter
  2. Team Fritz – Linda och Pär
  3. Team Kors och Tvärs – Anette och Göran
  4. Team Ixeo – Britt-Marie och Lars
  5. Team Dreamteam – Gunilla och Janne
  6. Team Aviano – Christer och Petra
  7. Team Parrot Curre – Maria, Lars och papegojan Curre
tävlingar
Vi hejar på vårt lag – men vi vet att vi blir utmanade!!

Följ på bloggar

Ytterligare några av husbilsekipagen som följer med har bloggar, så om du följer dem kan du kanske också få deras perspektiv på resan:

Följ på Facebook

Du kan också följa resan på Facebook. Här är några konton att följa för att ”hänga med”:

Följ på Instagram

Om du gillar att hänga på Instagram kan du självklart följa resan där också. Här är några konton att följa (och ja, den medföljande papegojan har ett eget Instagramkonto!):

Du kan också följa resan via hashtaggen #strandkorgsutmaningen2019. Hänger du med oss på resan?

strandkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev