Meny Stäng

Höstens resmål och favoritmat på semestern

Då var det dags för veckans resenyheter! Idag handlar det bland annat om höstens mest populära resmål och svenskarnas favoritmat på semestern. Som vanligt vill vi gärna höra dina tankar och reflektioner kring nyheterna!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Höstens mest populära resmål

Enligt ett pressmeddelande från Resia är USA tillbaka på topplistan över populära resmål, efter sommarens dipp. Krakow står för den största ökningen bland städerna, och Turkiet och Egypten är tillbaka som heta resmål. Här är de mest bokade flygresorna med avgång i oktober eller november 2019:

 1. Miami
 2. London
 3. New York
 4. Rom
 5. Malaga
Rom
Rom är en av de mest populära destinationerna i höst

Då bokar svenskarna sista minuten-resor

Enligt en ny undersökning från solresespecialisten eBeach.se har sju av tio svenskar någon gång bokat en sista minuten-resa. Här är de vanligaste tillfällena då svenskar bokar sista minuten-resor:

 1. När en sista minuten-resa är superbillig
 2. När vädret är dåligt hemma under en semester
 3. När jag får extra pengar (skatteåterbäring, bonus osv.)
 4. Jag bokar alltid sista minuten-resor, oavsett omständigheterna
 5. När jag blivit inspirerad av vänners foton på sociala medier
Drepanos beach

Svenskarnas favoritmat på semestern

En ny undersökning från eBeach.se avslöjar svenskars matpreferenser på solsemestern. Det visar sig att grillad fisk och skaldjur är storfavoriten bland resande svenskar. Pizza kommer först på sjätte plats. Detta äter svenskarna helst på solsemestern:

 1. Grillad fisk/skaldjur
 2. Grekisk sallad
 3. Tapas
 4. Pasta
 5. Souvlaki
fisk

Ökat intresse för cykelturism

Att turista med cykel är en ökande trend. Det visar en studie från Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI). I rapporten påpekas brist på större sammanhängande cykelleder, behov av förbättrad standard samt att begränsade möjligheter att ta med cykel i kollektivtrafiken försvårar. I Europa är cykelturismen som störst i Tyskland, Österrike och Schweiz, och länder som Kroatien och Grekland satsar nu för att utveckla cykelturismen.

cykla

De största miljözonerna i Europa

Green-Zones portalen har sammanställt de största europeiska miljözonerna, utifrån utsträckning i nord-sydlig och öst-västlig riktning. Du kan läsa mer om miljözoner på Greenzones.eu.

 1. Niederösterreich, Österrike (20,6 km2)
 2. Gironde Bordeaux, Frankrike (19,2 km2)
 3. Isere Grenoble, Frankrike (16,5 km2)
 4. Cote de Or Dijon, Frankrike (13,6 km2)
 5. Pyrenes Atantiques, Frankrike (13,4 km2)
Bilkö

Här behöver flest svenskar hjälp på sommarsemestern

Totalt har knappt 6500 svenskar behövt hjälp från SOS Internationals larmcentral på utlandsresan i juni och juli. De vanligaste anledningarna att söka hjällp är turistmage, blåskatarr och andra infektioner. SOS International poängterar att man ska vara uppmärksam på att det blå kortet inte gäller i Turkiet. Här har flest svenskar sökt hjälp:

 1. Spanien
 2. Turkiet
 3. Grekland
 4. USA
 5. Cypern
Roquetas de mar Spanien

Missade du förra resenyheterna? Läs Heta resmål, gratis visum och så väljer vi hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev