Meny Stäng

Heta resmål, gratis visum och så väljer vi hotell

Annons

I denna veckas resenyheter kan vi rapportera om heta resmål under augusti och september, samt om hur svenskar prioriterar när de väljer hotell. Vi kan också berätta om att Sri Lanka (där vi hade en fin semester i vintras) nu erbjuder gratis visum, och hoppas att turisterna vill komma tillbaka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reser svenskarna i augusti och september

Prag är det mest populära resmålet med reguljärflyg för avresa under augusti och september, enligt Resias statistik. När det gäller charterresor och sista minuten-resor är det Palma de Mallorca som toppar listorna. Mest bokade resmål med reguljärflyg, under augusti och september:

 1. Prag
 2. Barcelona
 3. Malaga
 4. London
 5. Rom
Upplevelser i Prag

Så väljer svenskarna hotell

Hotell- och resesöksajten momondo.se listar vad som är viktigast för svenskarna vid valet av hotell, utifrån momondos årliga reseundersökning:

 • Den viktigaste aspekten (46%) är läget
 • Det är vanligast att spendera runt 501-800 kr för en hotellnatt 
 • Nära hälften (43%) anser att bra service på hotellet är av stor betydelse 
 • De viktigaste bekvämligheterna är att frukost ingår (68%) och att det finns gratis Wifi (53 %)
 • 37% anger att det viktigaste vid valet av hotell är att det är mysigt
 • Endast 24 % anser att det är en prioritering att hotellet har egen pool, vilket är den lägsta siffran bland alla 22 länder som deltog i undersökningen.
Hotell

Ving satsar på designhotell i Egypten

Vings framgångar med designhotellet Casa Cook fortsätter, enligt ett pressmeddelande från Ving. För första gången etableras nu konceptet med ett familjevänligt hotell i El Gouna i Egypten. Dessutom satasar Ving på den yngre publiken, och öppnar ytterligare ett hotell inom ramen för konceptet Cook’s club, som lockar med design, DJ:s och streetfood.

Cook's club
Cook’s club i El Guona

Flygresandet fortsätter minska

Antalet passagerare på svenska flygplatser minskade med 3,4 procent under årets andra kvartal, det vill säga april, maj och juni, enligt ett pressmeddelande från Transportstyrelsen. Minskningen beror främst på att färre flyger inrikes. Förra året var antalet inrikespassagerare för perioden drygt 2 miljoner, jämfört med 1, 8 miljoner i år. Minskningen av utrikespassagerare minskade med 1, 6 procent, från 8 569 000 till 8 434 000.

Transportstyrelsen

Gratis visum till Sri Lanka

Man har tidigare varit tvungen att ansöka om och betala för visum till Sri Lanka. Från och med den 1 augusti är visumen gratis, och man behöver inte heller ansöka i förväg. Anledningen är att landet vill ha tillbaka turismen efter bombningarna i påskas. Svenska UD avrådde just då från resor till landet, men avrådan har hävts. Erbjudandet om gratis visum gäller till att börja med i 6 månader. Därefter kommer insatsen utvärderas.

Weligama strand

Missade du förra resenyheterna? Läs Populär weekendstad, förstörda resmål och udda övernattningar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev