Meny Stäng

Besök av barndomskompis och ny fotoutrustning

Annons

Den här veckan har vi haft besök av en barndomskompis till mig (Helena) från Skåne. Och så har vi skaffat oss lite ny fotoutrustning. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Besök av barndomskompis

I måndags kväll kom min (Helenas) barndomskompis Johanna på besök i husbåten. Hon skulle på ett möte i Stockholm och kom med tåg kvällen innan. Det blev middag och en massa surr och sedan gemensam promenad in till stan nästa dag. Väldigt, väldigt roligt!

Johanna och jag lärde känna varandra i Lund när vi var 3 respektive 4 år och har gjort mycket roligt tillsammans. Bland annat har vi varit på språkresa i England och tågluffat genom Östeuropa.

Vi kom bland annat att tänka på när vi beställde pizza på Pizza Hut i Ungern för över 20 år sedan. Vi förstod inte att en ”medium” pizza var för flera personer utan beställde in varsin, och dessutom beställde vi varsin sallad (som uppenbarligen inte var en side salad). När servitören skrattade lite åt oss ville vi inte tappa ansiktet, utan gick all in för att äta upp och se ut som att det var en normal portion för oss … Ett av alla roliga minnen som vi kan skratta åt idag!

Helena och Johanna

Ny kamerautrustning

Jag har länge varit lite missnöjd med min kamerautrustning. Min kamera (Nikon D5200) med 18-300 objektiv är visserligen riktigt bra, men det långa objektivet gör att den är tung samtidigt som inomhusfoton gärna blir mörka.

Vi gjorde två besök i fotobutiken Scandinavian Photo, och vi övervägde alla möjliga olika lösningar – allt från ett annat objektiv att byta med till att komplettera med en kompaktkamera. Sedan slutade det med att jag köpte en extern blixt. De hade en begagnad extern blixt som passade till min kamera, så det blev inte så farligt dyrt heller.

Blixt

Vi får se vad jag kommer tycka om blixten, men hittills har jag upptäckt att det går bra att fota inomhus mot fönster, vilket alltid varit svårt förut. Det första fotot nedanför är fotat utan blixten, och det andra är fotat med blixten.

Husbåt
Vårt vardagsrum i husbåten, fotat utan blixt
Husbåt
Vårt vardagsrum i husbåten, fotat med extern blixt

Jag kommer alltså inte komma undan att min kamera är tung, men för att lösa det har jag nu skaffat en ordentlig axelrem, så jag kan bära kameran på sidan. Happy Friday!

Axelrem till kamera

Bäst denna vecka?

Bäst denna vecka var förstås att få besök av Johanna, men det ska också bli spännande att prova den nya kamerautrustningen. Det känns bra att ha tagit tag i träning och matvanor, men dessvärre är det redan lite uppehåll i träningen eftersom Peter fått ont i ryggen. Men han ska till naprapaten idag, så vi försöker komma igen! Nu vill vi förstås höra vad som varit bäst under din vecka!?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det för vår del jobb och möten med turistbyråer. Jag hoppas kunna skriva ihop ett samlingsinlägg om allt man kan göra i Sharm el Sheikh – och så hoppas jag att Peter ska skriva ihop ett inlägg om den där väldigt speciella restaurangen han besökte förra veckan!

Pampas marina

Missade du förra Happy Friday? Läs Nya hälsosamma vanor – och några event …

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev