Meny Stäng

Libanesiskt, nyårsfirande och … hej vardag!

Annons

Happy Friday! Hoppas att det nya året inletts på ett bra sätt för dig. Vi startade med förkylning och magsjuka, men nu försöker vi ladda på med energi för ett nytt spännande år!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Libanesisk middag

Strax före nyår åt vi middag på den libanesiska restaurangen Lebanon Meza Lounge i Stockholm tillsammans med Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra samt vännen och kläddesignern Feyo (som driver butiken Taracci på Gamla Brogatan) och hans fru. trevligt och roligt att träffas! Dessutom älskar vi libanesisk mat. Alltså, finns det något godare?

När vi efteråt tog en drink på Grand Hotel kom en amerikansk gäst fram och berömde Peters rock. Då var det lite kul att kunna presentera designern av rocken, som ju var med i sällskapet. (Här kan du se rocken och här kan du läsa mer om Taracci – missa inte hans butik om du gillar snygga herrkläder!)

Nyårsfirande

Sedan var det snart dags för nästa fest, nämligen nyårsafton. Vi firade in det nya året tillsammans med våra vänner Lennart och Beata, hemma i deras lägenhet. Ett tidigare år gick vi all in och serverade oss själva en nyårsmeny med 8 smårätter.

När man serverar så många rätter gäller det ju verkligen att göra rätterna små och eftersom vi (uppenbarligen) inte är superbra på det så tog vi det lite lugnare denna gång. Fem rätter blev det och väldigt gott!

  • Ostron
  • Laxsallad med mango och avokado
  • Hummergratäng med potatismos
  • Entrecôte 
  • Chokladkaka

Efter fest kommer … fasta?

Det nya året har inletts med betydligt mindre festande kan vi säga. Jag (Helena) har varit både förkyld och magsjuk, så det har blivit en del ofrivilligt fastande.

Nu mår vi bättre, men vi känner att vi behöver en tids vardag med bra mat, försiktig träning och lite paus från fester och alkohol. Nix, inga nyårslöften här – bara lite behov av att hitta kraft och energi!

Förutom promenader har vi mest varit hemma under veckan, och här är två foton från vår utsikt över däck, som båda är tagna denna vecka.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det var förstås riktigt roligt att träffa familj och vänner inför och under nyår, men nu är det också lite skönt att vila upp sig och komma tillbaka till en lite mer hälsosam vardag. Ibland kan det vara så enkelt! Hur har din vecka sett ut, och vad kan du lyfta fram som positivt från veckan?

Veckan som kommer

Här blir det ytterligare en vecka med fokus på vila, bra mat, promenader och försiktig träning. På freedomtravel.se blir det blandat innehåll – mat i ett sydeuropeiskt land, en annorlunda sevärdhet i Centraleuropa och budgettips till ett asiatiskt land som brukar anses exklusivt. Dessutom kommer vi nog hinna berätta lite om våra kommande resplaner!

Missade du förra Happy Friday? Läs Mellanlandning, mellandagar och Topnine 2022

Prenumerera på vårt nyhetsbrev