Meny Stäng

Inte längre gräsänka – Peter kommer hem från Nordirland

Happy Friday! Jag (Helena) har varit gräsänka i några dagar, men idag kommer Peter hem från Nordirland. Redan nu kan jag bjuda på några “sneak peak” foton från (de skrämmade) festligheterna där borta!

Peter har firat Halloween i Nordirland

Om man ska gå all in för Halloween ska man förstås fira på Irland, eller kanske ännu hellre i Londonderry/Derry i Nordirland. Och det är just det som Peter har gjort! Han blev ditbjuden på pressresa, och eftersom han älskar festivaler och maskerad så var det inte så mycket att tveka på.

Varför reste vi inte tillsammans?

Kanske undrar du varför vi inte reste tillsammans. Vi brukar alltid propsa på att resa tillsammans – dels för att det är roligare och dels för att vi behöver vara två för att hinna fota, filma, köra drönare, anteckna, blogga, instagramma och så vidare. Men ibland blir det inte så.

När Peter nyligen reste ensam till Verbier i Schweiz så berodde det på att jag den veckan skulle hålla tre webbseminarier på jobbet. Den här gången stannade jag hemma eftersom Nordirland bara kunde erbjuda en plats för Sverige.

Halloween

Vad har Peter gjort i Londonderry/Derry?

Gänget i Londonderry/Derry består av journalister, bloggare och youtubers från precis hela världen. Jag har hört om fransmän, italienare, australiensare, kineser och japaner. Peter verkar vara ensam från Skandinavien, men på bilderna ser det ju ändå ut som att han smälte in …

Foto: Davidbigorra

På bilderna gjorde de sig beredda att möta Londonderry/Derry by night … Mer rapporter kommer förstås snart!

Foto: Tomoko.oishi

Vad har jag gjort som gräsänka då?

Allvarligt talat, min vecka har varit betydligt mindre spännande. Jag har jobbat och på kvällarna har jag ätit kassler. Inte för att jag älskar kassler direkt, men det är ju så sjukt praktiskt att ha en bit i kylen och skära en skiva per dag och steka med lite grönsaker … Peter skrattar åt mig för att jag är så lat när jag ska laga mat åt mig själv.

Kassler pasta

Bäst denna vecka?

Bäst denna vecka är förstås Peters resa till Nordirland – samt att han kommer hem igen idag! Jag klarar mig ju själv, men det är roligare när han är hemma … Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

I veckan som kommer är det bland annat dags för Travel News Market, som är en kul mässa och mötesplats för resebranschen. Och på slutet av veckan är det dags för campingkryssning!

Missade du förra Happy Friday? Läs Vardagsliv, mingel och nya resplaner