Meny Stäng

Uppblåsbara förtält och flytande spahotell

Uppblåsbara förtält för vintercamparen och flytande spahotell i Luleälven – veckans resenyheter bjuder på några spännande överraskningar. Denna vecka introducerar vi också ”Veckans reflektion”. Från och med nu kommer vi tycka till om någon av veckans nyheter.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny direktlinje till Warszawa från Arlanda

SAS fortsätter att utöka sitt linjenät från Arlanda och lanserar nu en ny direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa med start den 1 maj 2020. Direktlinjen kommer att trafikeras två gånger om dagen på vardagar och en gång på söndagar. Tidtabellen är anpassad till affärsresenärer med avgångar morgon och eftermiddag. SAS blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan.

Dometic introducerar världens första uppblåsbara förtält

Dometic har lanserat världens första uppblåsbara vinterförtält. Tältet är designat för att tillgodose de väsentliga skyddsbehoven för skidåkare, bergsklättrare och lågsäsongscampare. Dometic Winter AIR PVC skyddar vid -20 °C och ger husvagns- och husbilsägare komfort och skydd även under de mest extrema snöiga förhållandena. Tältet är gjort i det supertåliga materialet Weathershield™ PVC och utrustat med patenterad enkelpunktsuppblåsning.

Semesterresan utomlands bokas allt tätare inpå avfärd

Januari är traditionellt sett den månad då resor bokas som mest. I vanliga fall har största fokus varit på sommarens resor, samt i viss mån på kommande vinters utlandssemestrar. Nu har en förskjutning skett mot ett allt senare bokningsbeteende, enligt ett pressmeddelande från Ticket. Av de resor som bokats i januari 2020 har 56 procent varit resor med avresa mellan januari – april, medan endast 11 procent gäller bokningar för sommarresor i juli.

Ao Phra Nang Beach, Railay Bay, Krabi, Thailand, foto: Ticket

Norwegian minskar utsläppen med uppgraderat verktyg i Cockpit

Norwegian fortsätter att minska utsläppen, enligt ett pressmeddelande. En uppgraderad väderdatatjänst från AVTECH Sweden AB kan minska utsläppen med ytterligare 10 000 – 15 000 ton koldioxid per år. Den nya produkten Cruise Profile Optimizer beräknar de mest bränsleeffektiva flyghöjderna för varje flygning utifrån vindar och prestanda. De flertal initiativ som bolaget har vidtagit de senaste åren minskar bolagets utsläpp med uppemot 200 000 ton CO2per år.

Nytt flytande spahotell i Luleälven

Ett nytt internationellt hotell har öppnat i Harads vid Luleälven. Arctic Bath är ett året runt-öppet hotell, som på sommaren flyter fritt och på vintern ligger infruset i Luleälvens is. Den runda huvudbyggnaden skapar en skyddad miljö för den som vill sola eller vinterbada i en öppen vak. På hotellet finns restaurang, lounge, bar, kallbad och ett litet spa. Man kan också boka aktiviteter som fiske, hundspann, björnskådning och snöskovandring. Hotellet består av 14 fristående byggnader i trä.

Veckans reflektion

Riktigt coolt med ett flytande spa-hotell i Luleälven! Vi gillar att man marknadsför unika upplevelser i Sverige, med vildmarksliv och vinteraktiviteter. Men vinterbada? Nej tack, det är inget för oss!

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingsatsning i Danmark, hållbarhet och djungelbubbla

Prenumerera på vårt nyhetsbrev