Meny Stäng

Äntligen dags för husbilsresa – vi rullar norrut!

Nu har vi äntligen kommit iväg på sommarens långa husbilsresa, som denna gång har fokus på Hälsingland och Dalarna. Det var rörigt och lite kaosartat när vi skulle iväg … men nu så! Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Arbetet med husbåten är klart …

Den senaste tiden har det mesta handlat om husbåten för vår del. Att lyfta upp den på land var ett stort projekt, och precis allting handlade om det. När vi besiktat, målat och lyft tillbaka den ner i vattnet var det lite som att proppen gick ur … vi somnade tidigt den kvällen kan jag säga!

På uteserveringen på K2 i Pampas Marina

Vi har också hunnit med att träffa familj och några vänner, och vi har bland annat gjort en utflykt med min (Helenas) mamma till Nyckelvikens naturreservat i Nacka, där det finns ett mysigt café på herrgården. Trevligt!

Nyckelvikens herrgård, vid Nyckelvikens naturreservat i Nacka

Äntligen dags för husbilsresa

Den senaste perioden har varit ganska stressig och vi har känt oss lite splittrade. Därför har vi sett fram emot att komma iväg med husbilen! Visserligen arbetar vi när vi reser med husbilen också, men det brukar ändå kännas lite mer fokuserat och avslappnat då.

Faktum är att avresan blev väldigt rörig. Jag (Helena) fick nackspärr efter en konstig rörelse och fick åka till naprapaten. Samtidigt fick jag huvudvärk förstås (det får jag alltid om jag får ont i nacken) och mitt i röran glömde vi flera saker hemma som vi skulle ha behövt på resan … Nåja, vi kom iväg i alla fall! Happy Friday!

Mot Hälsingland och Dalarna, men först …

Planen för årets sommarresa är Hälsingland och Dalarna. Detta är två områden i Sverige som vi sett väldigt lite av, men som vi är väldigt nyfikna på. Därför ska det blir riktigt roligt och spännande att utforska! Har du kanske tips på saker som vi inte får missa? Dela gärna med dig!

Vi har tagit vägen upp längs kusten och startat resan i trakten runt Gävle, som vi också passar på att upptäcka.

Peter på sin elcykel i Gävle
Nationaldagsfirande i Boulognerskogen i Gävle

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi kom iväg! Ett tag kändes det som att det bara var för mycket på en gång, och sedan nackspärr och huvudvärk på det … Men nu är vi iväg, så nu kan det bara bli bättre! Vi älskar verkligen att resa med husbilen, och det är fantastiskt att få vara ute på rull i den igen!

Din tur … Vad kan du lyfta upp som positivt och bra från din vecka?

Helena i Boulognerskogen i Gävle

Veckan som kommer

Vi fortsätter rulla med husbilen för att upptäcka nya sidor av Sverige! På lördag planerar vi att rulla in på Axmar Brygga norr om Gävle. Kanske är det någon mer som har vägarna förbi där? Efter det fortsätter vi, i lugn takt mot Hälsingland och Dalarna.

Vi kommer förstås skriva om olika platser vi besöker här på FREEDOMtravel, vilket kommer blandas med andra reportage. Du kan som vanligt också följa resan på Instagram på @freedomtravelnews.

Nu passar vi på att önska en fin fredag och helg! Hur ser dina helgplaner ut?

Missade du förra Happy Friday? Läs Att lyfta en husbåt – så här gick det när vår husbåt lyftes

Prenumerera på vårt nyhetsbrev