Temavägar är för dig som vill göra en roadtrip i Europa på semestern. Kanske kör du med personbil, husbil, husvagn eller motorcykel. Här hittar du semestervägar med teman, för mer härliga och roliga upplevelser längs vägen.

Temavägar

Temavägar är semestervägar med olika teman. Vägen kan gå genom ett geografiskt område eller ha ett annat slags tema, såsom korsvirkesstäder, Europeiska kuster, tyska sagor eller romersk historia. Vi presenterar både semestervägar utvecklade i Tyskland och rutter som vi själva föreslår.

Än så länge finns ett begränsat antal temavägar att välja på, men antalet kommer att växa och bli större, för att du ska hitta många olika spännande vägar att välja mellan. Botanisera bland de Europeiska temavägarna här nedanför, och vi skriver nya så fort vi kan.

FREEDOMtravels Temavägar för den mobila resenären

Så, vad är FREEDOMtravels Temavägar? Jo, våra semestervägar beskriver en roadtrip, som i artikelns inledning visas på en karta, tillsammans med information om start, stopp och vägens längd i antal kilometer.

Därefter hittar du en lista över intressanta platser att se längs vägen, tillsammans med karta, foto, beskrivande text och ibland också en länk för den som vill läsa mer. Dessutom presenteras idéer för var du kan stanna över natten, oavsett om du föredrar ställplats, camping eller kanske hotell/vandrarhem.

Du väljer naturligtvis alltid själv om du vill följa hela temavägen, eller kanske bara vill köra en kortare bit. Vägen fungerar som inspiration för resan och du gör precis så som det passar för dig. Kanske vill du följa vägen i omvänd ordning, börja mitt i, eller bara plocka ut några väl valda smultronställen …

Vilka vägar från Europa önskar du?

Vilka temavägar önskar du här på FREEDOMtravel? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Temavägar i Sverige och internationellt

Vårt mål är att vi fyller vi på med semestervägar i Kroatien, Tjeckien och många andra länder. Härliga roadtrips önskar vi!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev